Zkvalitněte svůj partnerský vztah! Víme, jak na to

26.04.2011 | Vztahy

Právě jste se zamilovala? Hledáte toho pravého? Máte dlouhodobou známost? Ať už jste v jakékoliv fázi milostného života, věřte, že můžete kvalitu svého vztahu značně pozvednout. Jak? Poznejte včas důležité vlivy, které se odrážejí na štěstí, pohodě a harmonii každého vztahu! Preventivně se tak vyhnete zbytečným karambolům!

Ptáte se, co k tomu potřebujete? Ani tužku, ani papír, ani počty. Stačí jen rozpoznat, ke kterým typům osobnosti vy a partner patříte.

Oba dva rádi udržuje teplo rodinného krbu

Pro dva vztahové typy, kterým záleží na domácí pohodě a štěstí, je důležité trávit více času pospolu. Nepřehlížejte vášně a zájmy, partnera, společně podnikejte výlety, akce, koníčky. Pro pořádek v oblasti financí zaveďte rodinnou pokladničku na společné výdaje, vyvarujte se ale nereálným obchodním nápadům a pokud možno dluhům, neboť vaše citlivé povahy krach a rizika špatně snášejí. Dávejte si pozor na konstruktivní rozhovory. Někdy vás vášeň a horlivost zaslepí natolik, že se druhý den musíte partnerovi omlouvat. Když už tedy názor nebo výtka, tak věcná – bez velkých emocí. 

Dva plaší váhalové

Zdrženlivé a plaché lidské povahy, které si všechno dvakrát rozmýšlejí, než udělají krok, velmi často na začátku pochybují o vztahu, jsou tajemní a opatrní. Patříte-li k nim vy i partner, věřte, že je pro vás užitečná jasná komunikace, vyjádření potřeb psychických a fyzických, udržování tělesné blízkosti a intimity. Věnujte se společným cílům, spravedlivě si rozdělte povinnosti a úkoly a dohodněte se na stejných právech v rozhodování. Pravidelně se věnujte sportovním aktivitám. (Čtěte také: 10 věcí, které muži na ženách nenávidějí)

Energií nabití jedinci

Jestliže jste s partnerem energičtí, i když působíte trochu uzavřeně, ale zase rádi mluvíte nahlas, tváříte se sebejistě a dynamicky, patříte k činnostním typům, kteří přesně vědí, co chtějí. Váš vztah musel překonat dlouhé oťukávání, ale když už jste jednou spolu, může to trvat navěky. Ke štěstí vám pomůže především vyváženost mezi prací a soukromím (nezanedbávejte ani jedno, ani druhé), společně o víkendech odpočívejte, plánujte si dovolenou a nebojte požádat o pomoc, když si nevíte rady. Nemějte strach ukazovat partnerovi svoji citlivější stránku, svoje slabosti i chyby, a navzájem si je v rámci možností promíjejte. Nepodlehněte přehnanému luxusu ve formě reprezentativního auta nebo domu na nevýhodný úvěr – jen kvůli prestiži. Bylo by to pro vás likvidační.

Rodinný typ a váhal

Váhal má pocit, že veškeré povinnosti a rozhodování jsou mu odepírány rodinným typem, který mu brání v rozletu, proto se spíš drží stranou a je opatrný. Rodinný typ by se měl brzdit a nechat partnerovi prostor pro realizaci, aktivitu a odvahu riskovat. Jakmile se do toho protějšek dostane, bude čas na posilování vztahu, a to pozorností a společnými aktivitami.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!

Rodinný typ a energický typ

Rodinný typ je často tím, který se stane peciválem a usíná na vavřínech. Energickému typu ale musí poskytnout nějakou oponenturu, neboť partner – vždy aktivní a nadšený se začne nudit. Nikdo neříká, že by se denním chlebem měly stát hádky, ale například při hře lze prokázat svoji hravost, sílu a soutěživost i bez toho, aby se partner urazil. V dalších oblastech si energický typ přeje přenechání iniciativy, tak mu to sem tam dopřejte – bude rád.

Energický typ a váhal

Aktivnější partner se domnívá, že jeho druh je pomalý, nerozhodný, málo průbojný a nemotivovaný, což může vést k hádkám. Doporučuje se, aby váhal převzal na čas odpovědnost za důležité oblasti společného života (výchova dětí, placení účtů…), bylo mu ale dovoleno chybovat, a tím také sbírat zkušenosti, aby se více odhodlával k aktivitě bez rad a předčasných závěrů partnera, který „ví všechno líp“. Váhal by se ale také měl naučit říkat ne, pokud mu něco nevoní.

A ke kterému typu patříte vy? Dokážete vyjít s partnerem v dobrém i zlém?






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat