Sedm lží o orgasmu

Co je to orgasmus, ví snad každý. Vášeň, euforie, chvilka, která stojí za hřích. To by ale nebyl člověk, aby si k němu něco nepřidal. Co? Nesmyslné báchorky! Těmhle povídačkám rozhodně nevěřte!

1. mýtus: Orgasmus je nutný při každém sexu

Chyba. I bez vyvrcholení může být milování hezké a upřímné. Orgasmus rozhodně není to nejdůležitější, co sex dělá sexem. Když je, je to samozřejmě skvělé, v opačném případě není proč se trápit. Vždyť nakonec je uspokojující i sledování orgasmu druhého.

2. mýtus: Orgasmus při masturbaci je pouhou náhražkou

K orgasmu se lze dovést mnoha způsoby, mezi které pochopitelně patří i onanie. Na vyvrcholení svépomocí není nic špatného a rozhodně se takový orgasmus nedá považovat za horší nebo náhražkový – v porovnání s „klasickým“ sexem. Ba naopak, díky sebeukájení vlastního těla se učíme poznávat své možnosti, reakce a přání, které jsou později k užitku v partnerském životě.  (Čtěte také: 7 věcí, na které si muži stěžují při milování)

3. mýtus: Vrcholem partnerské shody je orgasmus současný

Jen málo lidem se povede sladit do jednoho momentu něco tak individuálního jako je orgasmus. Proto je honba za něčím takovým vyčerpávající a stresující. Simultánní orgasmus se dá považovat za ideální stav, nicméně více či méně náročný a nereálný. Berme to tak, že ve vlastní euforii nelze příliš sledovat slast partnera, kdežto při běžném scénáři – nejdřív muž a potom žena – je to snadné a možná i více dráždivé.

4. mýtus: Jeden orgasmus nestačí

Mnohonásobné orgasmy jsou fajn. Jedno, druhé, třetí „óčko“? Budiž. Když to ženě vyhovuje a touží po další a další stimulaci svého těla nejenom proto, aby udělala partnerovi radost, je to dobrá zpráva. Není ale pravdou, že čím víc orgasmů, tím lépe. (Beztak se taková multiorgastická žena později unaví, neboť další dráždění bolí.)

5. mýtus: Vaginální orgasmus je kvalitnější a lepší

Jak je známo, ženám je dána do vínku schopnost dosahovat orgasmu více způsoby: stimulací klitorisu, vagíny nebo jinak. A ačkoliv těch, které si užívají vaginálních orgasmů, je méně, traduje se, že je snad tento způsob vyvrcholení lepší a intenzivnější. Jen pro informaci – oba dva orgasmy jsou silné, jen většinou každý po svém. (Čtěte také: Neřešte v posteli své špeky, buďte chtivou nymfou)

6. Orgasmus je nutný pro otěhotnění

Některé absurdní babské povídačky praví, že chce-li žena otěhotnět, musí při styku prožít orgasmus, protože děloha se stahuje natolik, aby do sebe „vcucla“ velké množství spermií. Tak je to přesně naopak – děloha vypuzuje. A vůbec celé je to nesmysl jako báchorka o tom, že orgasmus při milování určuje pohlaví budoucího potomka. (Prý to bude kluk!)

7. Simulování orgasmu je sobecké

Všude se dočítáme, jak je předstírání vyvrcholení špatné, a že by žena nic takového neměla dělat. Jenže po dvojité směně v práci a partnerově snaze velké tak, že by potřeboval náhradní jazyk, je ukončení „trápení“ na místě – vysvobodila tak oba. Je to snad sobecké? Když to není na denním pořádku, tak určitě ne. Přece jen, o skvělý zážitek se ochudila sama. Ona si to ale vynahradí, až bude ta správná chvíle a přijde domů svěží a nabitá energií. Nelze ji ale soudit za to, že nechtěla zklamat partnera.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat