Proč máte místo sexu 5krát měsíčně jen 3?

Moderní technologie a především chytré telefony jsou zhoubou pro mezilidské vztahy. Místo družného hovoru dnes u stolu v kavárně či restauraci vidíme skupinu mlčících lidí civících každý do svého telefonu. Jenže mobily se vplížily i do našich ložnic. Podle cambridgeského sexuologa mohou za pokles frekvence souloží u dlouhodobých párů. Za posledních dvacet let o čtyřicet procent.

Výzkumy z roku 1990 totiž hovořily o tom, že dlouhodobé páry souložily pětkrát měsíčně. Tehdy začínaly fungovat lepší stolní počítače a mobily vypadaly jako kufříky. Neměl je krom pár byznysmenů téměř nikdo. O deset let později už měla mobilní telefon polovina populace. A náhle počet souloží klesl na čtyři měsíčně. V roce 2010 to ale už byly jen tři soulože měsíčně.

Profesor David Spiegelhalter z Cambridgeské univerzity sice tvrdí, že jednoznačně vztáhnout pokles frekvence souloží jen k moderním technologiím nemůže, podle něj však hrají významnou roli.

„Lidé si telefon pořád kontrolují, procházejí zprávy a emaily, nemají prostě tolik volného a prázdného času, jako mívali před dvaceti roky,“ vysvětluje profesor Spiegelhalter.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat