Milenec, který nesnáší líbání. Zaslouží si šanci?

Kdekdo řeší, jak se správně líbat. Ale někteří nešťastníci jsou na tom hůř! Ti přemýšlí, jak přinutit partnera, aby svoje rty přiložil na ty jejich! Jde to násilím, nebo pomáhá pouhá domluva? A co dělat, když vás milenec nechce políbit ani výměnou za nové rolexky?

Líbání je považováno za jednu z nejsilnějších forem milující komunikace. Pro většinu párů první polibek udává tón fyzické intimnosti a často spouští chemickou vazbu jako příval hormonů. Tak na to, až zanedlouho přijde 1. máj, pod rozkvetlou třešní myslete. Že pro vás pod ní není místo, protože partner se líbá jen velmi zřídka, a navíc nerad? Tak tady něco nehraje!

Setkání rtů jen jako iluze?

S partnerem spolu žijeme dva roky a náš sexuální život je doopravdy pestrý. Oba jsme trochu perverzní, máme rádi hry na otroctví a dokonce jsme párkrát navštívili swingers party. V tomhle to klape. Důvěřujeme si a sex je fajn,“ vypráví dvaatřicetiletá Kateřina, která sice na milování nedá dopustit, ale něco jí přece jen schází.

„Marek se nechce líbat. Nikdy. Uhýbá a říká, že to nemá rád a vadí mu to. Prý ať si to neberu osobně. To vůbec jde?“ ptá se Kateřina trochu zoufale a přiznává, že se kvůli polibkům už několikrát pohádali. „V čem je problém? A hlavně, co má dělat, když to chci a on ne?“ zajímá se čtenářka. Pravdu? Není jí co závidět… Proč?

Obvyklá příčina: minulé vztahy

Podle některých odborníků nechuť k líbání pramení ze strachu ukazovat svoje emoce. Sexuoložka Emily Morse ze San Francisca na tyto případy poukazuje na svém blogu s tím, že pokud muž jde přímo od krátké předehry na věc, aniž by se věnoval polibkům, vyhýbá se emocionálnímu spojení.

„Takový muž neví, jak být intimní, neví, jak ukazovat svoji náklonnost,“ popisuje odbornice a radí všem nešťastnicím, aby šly s pravdou ven. „Musíte se vyjádřit, že vám to dělá problém. A že potřebujete předehru, jakou si zasloužíte,“ říká sexuoložka. Jenže ono se to někdy lehce řekne, ale hůř udělá. Co když domluvy nezabírají? Zkuste rozkrýt jeho blok z minulého vztahu. Většinou za něj mohou bývalky!

Když klišé mají sílu

„Připomeňte milenci, že váš vztah je docela jiný než ten, který udržoval před vámi. Pokud máte silný vztah založený na důvěře, měli byste být schopni podělit se o své skutečné pocity. Zmiňte se, že svoje emoce nemusí skrývat jen proto, že ho v minulosti někdo zklamal. A přeptejte se, co konkrétně ho na líbání tak irituje,“ vysvětluje zmíněná odbornice, podle které si lidé myslí, že pokud budou udržovat svoje emoce na uzdě, nikdo jim nebude moci ublížit. V překladu to znamená, že svému milenci nejste tak blízko, jak si možná myslíte. Jednu hradbu se vám (zatím) přeskočit nepodařilo. A teď, babo, raď!

Hra na dávkovač rozkoše

V první řadě dávejte najevo, jak se vám přítomnost partnera zamlouvá, při předehře vrňte jako kočka, dívejte se mu do očí a ukazujte, že kromě fyzického spojení se potřebujete naladit i na stejnou duchovní vlnovou frekvenci.

Vezměte jeho hlavu do dlaní a začněte s měkkým polibkem. Krátkým a něžným. Ucukněte a za chvíli to zkuste znovu. Prostě líbání pomalu, ale jistě dávkujte. Synchronizujte svůj dech s jeho a dodržujte pravidelné odpočinkové pauzy. Polibky časem můžete prohlubovat a prodlužovat.

Co s neposlušnými?

Pokud to nezabere, navrhněte, ať je iniciátorem líbání výhradně on, ale za určitých podmínek. Pokusit se musí při každém milování aspoň jednou. Prostě kompromis. Nevyhoví? Tak ať jde k čertu. Nebo ne, radši rovnou ke svojí matce, z jejíž přehnané péče mu za týden porostou mrkve z hlavy. Suma sumárum, s jeho stále negativním postojem k líbání se buď musíte smířit, nebo dotyčného vyměňte za nový model. Víc rad neexistuje. Nebo nějakou máte? Tak sem s ní!

A co ten váš? Líbá se rád?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat