Vztah na pracovišti? Pamatujte na pár zásad

18.02.2011 | Vztahy

Seznámení v práci je druhým nejčastějším způsobem, jak najít partnera (hned za seznámením prostřednictvím přátel a před on-line seznamkami). Jenže vztahy na pracovišti přinášejí i pár těžkostí. Přinášíme rady, jak se jim vyhnout.

Šéfové a sekretářky, herci účinkující společně na jevišti či ve filmu nebo třeba jen kolegové, dělící se o stejnou kancelář. V práci to prostě občas zajiskří. Jenže romantiku najednou může vystřídat nejistota. Mají ostatní o našem vztahu vědět? Co, když se rozejdeme? Bude jistě nepříjemné potkávat se každý den na chodbě (a mám-li románek se šéfem, nevyhodí mě?).

Na co si tedy dát při „randění“ v práci pozor?

Projevy lásky si nechte na doma

Práce je veřejným místem, nejste v ní sami. Některým kolegům by projevy vaší lásky nemusely být příjemné. Navíc vás může flirtování odvádět od práce, takže ani váš nadřízený nebude nadšený, budete-li svou lásku neustále vystavovat všem na odiv.

Hádky do práce nenoste

Žádný vztah se neobejde bez občasných sporů, ale do vaší práce se prostě promítnout nesmějí. Váš partner se v práci stává kolegou, veškeré hádky v osobním životě musejí během pracovní doby zkrátka stranou. Není ani příliš dobré vylévat si srdce spolupracovníkům, dáváte tak pouze prostor ke klepům.


Zažili jste v lásce zklamání, ale nechcete to ještě vzdát?
Pomohu vám začít znovu! Kartářka Elena

Neskrývejte se

Nemá cenu vztah na pracovišti před kolegy tajit. Stejně na to dříve či později přijdou a pak hrozí, že nevyjdete z údivu z toho, co všechno se o vás po kanceláři povídá...

Pamatujte na monitoring mailů a hovorů

Řada společností monitoruje či archivuje (a poté třeba následně namátkově kontroluje) služební e-maily a telefony svých zaměstnanců. Takže pokud chcete svému partnerovi sdělit, že po něm celá hoříte touhou, a nemůžete to udělat osobně, raději použijte telepatii.

Nepodceňujte soukromí

Zpočátku vztahu se to zdá jako ideální věc, být spolu 24 hodin denně, vidět či slyšet se, kdykoli máme tu potřebu, jenže postupem času můžete mít pocit, že jste vlastně pod neustálou kontrolou. Doma i v práci. Takže si vyhraďte nějaký čas jen a jen pro sebe.

Nemluvte v posteli o práci

Pokud vám někdo v práci sdělil důvěrnou informaci, neopravňuje vás sdílet ji s dalším kolegou jen proto, že s ním sdílíte i postel. Navíc není nic nudnějšího než povídat si po sexu o práci.

Nezačínejte si s nad- a podřízeným

Pokud toužíte po vztahu s kolegou, který je pracovně na „stejné úrovni“ jako vy, jen do toho. Ale mít románek se šéfem či podřízeným vám může pěkně zkomplikovat život. Kolegové vás budou podezírat, že máte protekci, navíc nerovnováha vašeho pracovního postavení se promítne i do vztahu, což nemusí dobře skončit.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!

Nezapomeňte na zadní vrátka

Jste-li zamilovaní, nebudete o tom chtít ani slyšet, ale vždycky je dobré mít nějakou „únikovou“ strategii. Zkrátka zamyslete se nad tím, co bude, pokud váš vztah nevydrží. To je na pracovních vztazích asi to nejtěžší. Nikdo nechce vídat svého expartnera každý den u automatu na kávu či u vedlejšího stolu.

Na ženáče zapomeňte

Asi nejnebezpečnější varianta vztahu na pracovišti. Jak již bylo řečeno, skrývat před kolegy vztah je téměř nemožné, takže ženatí muži (vdané ženy) by pro vás měli být tabu. Ublížíte sobě i jiným.
TIP Bety: Podvedl vás partner? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo mu odpustit? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru. Speciál Bety.cz  - Podvedená.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat