Vhodný on-line profil. Jenže jak na to?

17.09.2011 | Vztahy

Chcete zkusit potkat svého budoucího životního partnera v internetové seznamce, ale nejste si jistí, jak by měl vypadat váš profil? Stačí dodržovat několik pravidel.

Zaujmout, ale zase nepřehánět. Vyzdvihnout svoje přednosti, ale nepřechválit se. Asi tak by se ve stručnosti daly shrnout zásady tvorby on-line profilu na internetových seznamkách. Jenže jak na to?

Vyberte stránku

Většina seznamovacích portálů vám nabídne několik sekcí, kde si můžete vybrat, zda hledáte muže či ženu, flirt nebo vztah apod. Existují ale i stránky zaměřené na seznamování v rámci určité komunity. Zvažte tedy, jaká pro vás bude nejlepší. Obecné seznamky jsou sice více navštěvované, zaměřené portály vám mohou pomoci najít vysněného partnera s podobnými zájmy nebo hodnotami.

Buďte upřímní

On-line prostředí přímo vybízí k tomu, abychom si skutečnost o své osobě malinko přikrášlili. Jenže to se nám nemusí vyplatit. Váš protějšek má k poznání vaší osobnosti poměrně úzký záběr informací – ten, který mu sami poskytnete. Proto očekává, že „dostane, co si objednal“. Není důvod nepřiznat (třeba prostřednictvím fotografie), že zrovna nemáte postavu na focení spodního prádla pro katalog Victoria Secret, nezapomeňte v profilu uvést, že jste třeba rozvedení nebo že máte děti. Pomůžete i sobě – osloví vás podobně založení lidé a vy nebudete muset zbytečně ztrácet čas s někým, kdo má například averzi k jakémukoli člověku mladšímu 18 let…

Vyberte fotografii

Tak jako jste byli upřímní v popisu své osobnosti, tak musíte být upřímní, i co se fotografie týče. Fotka musí být aktuální (co na tom, že jste před deseti lety měli méně kil a více vlasů). Je lepší zveřejnit jich více – na jedné vám musí být dobře vidět do obličeje, na druhé můžete být zabraní z větší dálky, takže je vidět postava.

Rozhodně se vyplatí umístit do profilu fotografii, kde vypadáte šťastně, sebejistě a usmíváte se. Důvod je jednoduchý – taková fotka přitáhne více pozornosti. Proč myslíte, že jsou produkty na hubnutí tak často inzerovány pomocí fotografií „před“ a „po“, přičemž na prvním obrázku je vždy zasmušilá postava, zatímco na druhém se šťastně usmívá? Díky úsměvu se výrobek lépe prodává. Je to sice možná hloupý a nevhodný příměr (člověk mající svůj profil na webu se samozřejmě neprodává), ale platí.

Buďte kreativní

Při sepisování inzerátu se snažte vymyslet něco originálnějšího než to, co si do něho napsalo 99 % ostatních uživatelů. Dá to sice práci, ale vyplatí se to. Zaujmout totiž můžete i psaným projevem (takže pozor na pravopisné a stylistické chyby).

Zkuste hned v úvodu vypíchnout nějakou neobvyklou zálibu (třeba slabost pro určitého malíře apod.),
nebuďte příliš vážní (ale zase se nesnažte být vtipní za každou cenu, lepší je žádný vtip než nějaký křečovitý).

Hlavně stručně

Vzbuďte u čtenáře svého profilu zvědavost, ale nechte mu prostor pro představivost a možnost vás opravdu poznat, až se setkáte. Nepleťte si profil s životopisem ani s románem. Spousta uživatelů sáhodlouhá slohová cvičení automaticky přeskakuje. Takže napište vše důležité, ale stručně. Zbytek si povíte, až se setkáte.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat