Dejte v naprostém klidu šanci rozvedenému muži

20.08.2023 | Vztahy

Některé ženy hledí na rozvedené muže trochu skrz prsty. Dávají jim za vinu, že jejich předchozí vztah skončil neúspěchem. Přitom takový postoj je často úplně nesmyslný. Rozvedení muži mají i přednosti, díky nimž jsou skvělými partnery!

Jistě, někteří z nich skutečně nesou vinu za nepovedený vztah (nevěra, násilí, alkoholismus apod.) a existuje jen malá pravděpodobnost, že v dalším partnerství z nich budou vaše dokonalé protějšky, ale většina rozvedených mužů si takové odsudky nezaslouží. Vztah s rozvedeným mužem má i své výhody. Tak například takový muž...

...si je vědom svých předchozích pochybení.

Neexistuje člověk, který by událost, jakou je rozvod, prostě hodil za hlavu, aniž by o něm přemýšlel a zaobíral se vlastní rolí v této nepříjemné zkušenosti. Rozvedení muži vědí, co se v jejich ztroskotaném manželství nepovedlo a dokážou se z toho poučit.

...ví, co je kompromis a sdílení.

Zjednodušeně řečeno – rozvedení muži už vědí, co znamená, když s někým sdílíte domácnost, finance, výchovu dětí, starosti, ale také radosti, pocity apod. Uvědomuje si, jak moc je ve vztahu důležitá komunikace mezi partnery a také důležitost kompromisů.

...nebojí se závazků.

Navzdory bolestnému zážitku v podobě rozvodu se většina mužů, kteří jím prošli, nebojí vážného vztahu nebo založení rodiny. Nezaskočíte je úvahami o budoucnosti, manželství, lásce nebo potřebě intimity.

...touží po pevném svazku.

Protože se jim první manželství nepovedlo, jsou rozvedení muži odhodlaní vybudovat silný a pevný vztah s novou partnerkou (vyplývá to z mužské přirozenosti, jež jim velí vyřešit každý problém a napravit každý neúspěch). Zkrátka chtějí další šanci, kterou nehodlají promarnit.

...nemá o manželství přehnané představy.

Partneři často vstupují do manželství s určitým stupněm naivity a nereálných představ o společném soužití. Rozvedení muži už ale vědí, že spousta z těchto představ patří do říše fantazie a že nejsou základem spokojeného a úspěšného manželství. Což zdaleka není na škodu, právě naopak!

...ví, co jsou domácí práce.

Spousta rozvedených mužů už ví, že domácnost se neudržuje jen mávnutím kouzelného proutku, ale že vyžaduje pozornost a spoustu péče (o práci ani nemluvě). A tak jim nemusíte vysvětlovat, že vysavač není věc, jíž by se měli vyhýbat, že nádobí do myčky nenaskáče samo nebo že špinavé oblečení patří do koše na prádlo.

...o něco více rozumí ženám.

Není to vždy pravidlem, ale u rozvedených mužů existuje vyšší pravděpodobnost, že je nezaskočí premenstruační syndrom partnerky, že vědí, že někdy pomůže ženu vyslechnout, aniž by jí navrhli šedesát různých řešení jejích problémů, že když žena mlčí, něco je špatně apod. Už to zkrátka zažili.

...jsou dobří v posteli.

To samé platí i o sexu – rozvedení muži mají tendenci partnerku více hýčkat, být pozornější k jejím potřebám apod.

Zdroj: www.marriage.com/advice/relationship/common-challenges-of-dating-a-divorced-man/, www.lovestrategies.com/dating-a-divorced-man/, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat