Chcete zhubnout? Zkuste jablečný ocet

29.06.2010 | Zajímavosti

Ocet má v kuchyni každá hospodyňka. Zvláště v létě jej hojně využíváte při přípravě salátů. Jablečný ocet vám ale může pomoct i zhubnout.

Pozitivní účinky jablečného octa znal už ve 4. stol. před n. l. Hippokrates, především jeho desinfekční a čisticí účinky. Stejně tak jej hojně využívali staří Egypťané a rovněž v Řecku i Římě.

Hubnutí s jablečným octem

Pokud jste si vybrali jako pomocníka při ztrátě kilogramů právě ocet, máte dvě možnosti:

1. Jarvisův nápoj

Americký léčitel a lékař Clinton Jarvis vymyslel tzv. Jarvisův nápoj. Zkuste jej nejprve na zkoušku užívat 4 dny a uvidíte. Kila by měla jít dolů. Pokud vám bude tato metoda vyhovovat, pokračujte klidně měsíc.

Jak jej připravit?
Sklenici vody smíchejte se 2 čajovými lžičkami jablečného octa a stejným množstvím medu. Připravený nápoj pijte nalačno před snídaní. Nápoj vám pomůže při zahnání hladu, po jeho užití se najezte nejdříve za půl hodiny.

2. Ocet po lžičkách

Několikrát denně, vždy mezi jídly, užijte jednu kávovou lžičku octa.

Jak dlouho?
Výraznější úbytek na váze poznáte zhruba po měsíci užívání.

Nechutná vám? Máme řešení

Pokud chcete tuto metodu vyzkoušet, ale nechutná vám ocet, existují tobolky či tablety s obsahem octa. K dostání jsou v lékárnách.

Pro koho je tato dieta vhodná?

Jablečný ocet je většinou snášen bez obtíží. Poraďte se se svým lékařem, pokud užíváte nějaké léky. Ne všechny snesou kyselé prostředí. Neškodí ani v těhotenství, nicméně to není období vhodné pro diety. Pozor by si měli dávat lidé s vředovou chorobou žaludku.

TIP Bety: Potřebujete poradit s úpravou jídelníčku, aby vaše kila šla dolů? Poraďte se s naší dietoložkou Lenkou!

Ocet vše nespasí

To, že budete pít ocet, neznamená, že můžete jíst neomezeně. Dietu by měla doplňovat odlehčená strava s nízkým obsahem tuků a cukrů.
Při dietě se pokuste nepít kávu a alkohol. Naopak dodržujte pitný režim, vypijte aspoň 3 litry tekutin denně.

Není ocet jako ocet

Vybírejte pečlivě, jaký ocet si koupíte. Pokud vám nějaký nechutná, není nutné dietu ukončit. Zkuste si koupit jiný, od jiné firmy.

Proč je jablečný ocet tak účinný

Vyrábí se zkvašením čerstvé jablečné šťávy. Nenechte se odradit, jeho chuť je velmi aromatická. Zlepšuje metabolismus, čistí organismus (posiluje trávení) a odstraňuje škodlivé látky z těla a dochází k rychlejšímu spalování, a tím pádem k hubnutí. Jako „vedlejší“ efekt je zvýšení imunity a krásnější pokožka.
Ocet má pozitivní vliv na úpravu střevní mikroflory, pozitivně působí i při opakovaných zánětech dýchacích cest, snižuje vysoký tlak, vysokou hladinu cholesterolu.

Co obsahuje?

Jablečný ocet obsahuje kyselinu octovou, vitaminy skupiny B (B1, B2, B6), niacin, kyselinu pantothenovou, biotin (ten má pozitivní vliv na kvalitu vlasů, nehtů a pleti) a v neposlední řadě vitamin C, draslík, železo, fosfor a vápník.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat