Století mužové jsou výrazně zdravější než stoleté ženy. Čím to je?!

Ženy se v průměru dožívají vyššího věku, a tak na každého stoletého muže připadají čtyři stoleté ženy. Tato pohlavní nerovnováha je kompenzována porody, neboť na celém světě se rodí v průměru více chlapců než dívek. Britské vědce ale teď zaujal jiný fakt. A sice že století mužové jsou v průměru mnohem zdravější a v lepší kondici než stoleté ženy.

Takže ačkoli se stovky dožívá mnohem méně mužů než žen, ti, kteří tohoto věku dosáhnou, mají lepší zdravotní stav a kondici než jejich stejně staré vrstevnice.

„V průměru jsou století mužové také zdravější než většina mužů mladších o pětadvacet let s ohledem na diabetes, rakovinu, mrtvici a choroby srdce a cév,“ tvrdí vědci z King’s College London.

Dlouhověkost u mužů je tedy podle všeho ovlivněna geneticky. Muži dosahující vysokého věku mají vhodné geny, které je činí odolnými vůči chorobám, i když na ně působí nepříznivé podmínky prostředí.

Podle britských vědců se délka života během příští generace zvýší o šest let v průměru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat