Lehké letní svačinky aneb osvěžení v několika kaloriích

Chceme-li udržet zdravou váhu nebo zhubnout do plavek, neměli bychom svačiny podceňovat. Jenže občas je docela těžké vymyslet, co si odpoledne k zahnání hladu dát. Máme pro vás pár nápadů.

Protože je většina z nás přes den v práci, potřebujeme jídlo, které je nejen rychle po ruce a snadno se jí, když přijde čas svačiny, ale které je také snadné zabalit do kabelky.

Jogurt

Tak tohle asi není žádné překvapení. Kelímek nebo sklenička jogurtu se dá lehce přibalit do práce, obsahuje vápník a hlavně probatické kultury, které pomáhají našemu zažívání, a dokáže nás zasytit. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo, sáhněte po jogurtu s nižším obsahem tuku a cukru.

Popcorn

Ano, i tahle pochoutka je na svačinu vhodná – tedy nesmíte sáhnout po jeho slazené variantě nebo příliš máslové (z tohoto důvodu nebývá vhodná většina popcornů do mikrovlnky). Úplně ideální je, když si můžete připravit popcorn doma, vyhnete se tak i přílišnému množství soli. Je to poměrně snadné, kukuřice na popcorn se dá koupit v supermarketu. Obsahuje hodně vlákniny a není příliš kalorický.

Instantní ovesná kaše

Seženete ji i v „light variantě“ a jako taková je v boji s přebytečnými kilogramy přímo ideální svačinou. Díky vysokému obsahu vlákniny vás zasytí opravdu nadlouho, navíc obsahuje i řadu minerálů.

Hořká čokoláda

Pokud jste si mysleli, že v boji za zdravou postavu už nikdy neuvidíte ani kousek čokolády, máme pro vás dobru zprávu. Hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa, malým množstvím cukru a spoustou antioxidantů je totiž skvělou svačinkou (tedy nesmíte spořádat celou tabulku, stačí pár kostiček). Navíc vědecké studie prokázaly, že tmavá čokoláda zmírňuje stres a snižuje vysoký tlak – o důvod víc si ji do práce přibalit!

NEPŘEHLÉDNĚTE: 10 triků pro krásné tělo: Do léta budete sexy kočka!

Banány

Tak tohle ovoce přímo láká, abyste si ho na svačinu přibalili. Vejde se do kabelky a dá se pohodlně sníst bez toho, abyste byli celí ulepení a upatlaní. Navíc je skvělým zdrojem energie a draslíku.

100% ovocná šťáva

Sklenice 100% džusu dodá vašemu organismu spoustu vitaminů, minerálů a energie, a pokud si vyberete džus s dužninou, i vlákninu. Nezaměňujte jej s pitím, 100% šťávy se počítají mezi jídla, rozhodně ne do pitného režimu.
TIP Bety: Nevíte, jakými cviky zhubnout nebo posílit bříško? Chcete se zbavit širších boků? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat