Jak hubnout po třicítce: Udělejte si plán a srovnejte si priority, vždycky můžete něco udělat lépe

S přibývajícím věkem se naše tělo mění, ubývá nám svalová hmota a zpomaluje se metabolismus. Proto jdou kila nahoru a hůře se nám i hubne. Ženy po třicítce již obvykle mají děti, pracují a starají se o domácnost času pro sebe tak mají velmi málo, a je těžké do denního harmonogramu vecpat i čas pro cvičení. I přesto se nemusíme po třicítce smířit s tím, že už to lepší nebude. Naopak, lepší to být může, jen je dobré ujasnit si, co je pro nás důležité a co můžeme ještě udělat navíc.

Kašlete na diety a nikam nespěchejte!

Drastické diety slibující závratné úbytky na váze nás sice lákají ovšem nezabírají. Nepřemýšlejte nad tím, kterou zázračnou dietu vyzkoušíte tentokrát, ale raději si stanovte reálný cíl a za tím si jděte ale pomalu. Nikam nespěchejte, když budete chtít shodit rychle, je téměř jisté, že se vám shozené kilogramy zase vrátí a může to být ještě horší. Zkuste si udělat plán.

Na papír si sepište své denní aktivity, všechno, co musíte zvládnout a kdy. Určitě se najde způsob, jak do toho maratónu vměstnat i pohyb. Nemáte čas chodit na cvičení? Nevadí, nechte raději doma auto a jezděte na kole, děti vyzvedávejte po svých, a namísto výtahu vyběhněte nahoru po schodech. Sice se ručička na váze nebude hýbat převratnou rychlostí, ale změny i když malé, začnete brzy pociťovat. Stále však budete stíhat všechno, co potřebujete, a ještě se budete cítit lépe.

Dopřejte si detox

Naše tělo je zanesené od hlavy až k patě tak to prostě je. Pokud chcete mít zase energii, být zdravější a podpořit hubnutí dopřejte si čas od času malý detox. Nebude vás to nic stát, a dokonce ani čas. Očista patří k základům zdravého životního stylu, podpoříte díky ní své zdraví, a navíc nakopnete spalování tuků. Uchylujte se k ní pravidelně alespoň dvakrát do roka stačí jen pár dnů. Detoxikační kúry mají doslova zázračné účinky.

Můžete si je usnadnit tím, že si pořídíte hotové produkty k očistě určené anebo zkusíte jiný přírodní způsob. Vždy je ale princip stejný ve dnech, kdy budete detox držet, nesmíte jíst žádnou pevnou stravu. Pomoci vám mohou i proteinové koktejly pro rychlé hubnutí, výběr těch kvalitních najdete ZDE. Vydržet se to skutečně dá!

Přemýšlejte nad tím, co jíte

Před každým jídlem se zamyslete nad tím, co si vlastně na svůj talíř dáváte. Vyvarujte se polotovarů a smažených jídel, přidejte zeleninu, a naopak uberte pečivo. Naučte se křoupat oříšky a semínka, a na svačinku si dejte jogurt a ovoce. Místo slazeného džemu si na palačinky natřete džemy bez přidaného cukru. I malé změny jsou podstatné a pomohou vám cítit se lépe a také zhubnout. Uvědomte si, co všechno za den sníte.

Možná vás to okamžitě vyděsí. Není to o tom, jakou dietu držíte nemusíte držet žádnou, jen je třeba si hlídat, co jíte. Strava by měla být pestrá a obsahovat především bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Jezte hodně masa a šetřete s přílohami místo toho se naučte nakládat si na talíř zeleninu.

Lidé často nepřemýšlí nad tím, čím se stravují, a jí ve spěchu. Tím ale páchají největší chyby. I když nemáte přes den dostatek času na přípravu jídel věnujte přípravě večer a nachystejte si jídlo na druhý den. Naučte se také vařit rychle a zdravě.

Rychlé večeře, které vás nebudou zdržovat

Přinášíme vám tipy na rychlou dietní večeři tohle jsou tři jídla, která máte hotová do deseti minut, pochutnáte si a nic nepřiberete.

  • Vaječná omeleta se zeleninou,
  • kuskus se zeleninou a tuňákem,
  • hrášková polévka.

Není nic snadnějšího, než udělat vajíčka a přidat k nim pokrájenou zeleninu, kuskus se zalije pouze vodou a zeleninu používejte čerstvou, tuňáka můžete rovnou vyklopit z konzervy. Příprava hráškové polévky je tak rychlá, že snadnější to už ani být nemůže, hrášek povařte a rozmixujte, nebojte se přidat smetanu pro zjemnění chuti. Na těchto jídlech si navíc může pochutnat celá vaše rodina.

I po třicítce se můžete cítit skvěle a být fit!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat