Tabule pro váš byt: Pište, kreslete a bavte se!

22.04.2011 | Bydlení a design

Nikdo se asi netouží opravdu vrátit zpátky do školy. Existuje ale něco, co si z ní můžete připomenout. Hit poslední doby: Tabulová barva, tapeta nebo jiný povrch.

Tabulová plocha má spoustu vlastností, pro které si ji zamilujete. Je vtipná, nová, neotřelá, vypadá dekorativně, ale přitom ne načančaně, budou ji milovat děti i dospělí, má spoustu praktických využití a hlavně: nevadí, když nebude čistá!

Můžete si na ni navzájem psát vzkazy, dělat nákupní seznamy, načrtnout svůj denní program nebo si prostě jen tak kreslit. Může být úplně malá, ale může taky pokrývat celou zeď. Jak přesně si tedy tabuli domů pořídit a jakou může mít podobu?


Chtějí děti čmárat po zdi? S tabulovou stěnou je klidně můžete nechat.

Tabulová fólie nebo tapeta

Asi nejjednodušší způsob, jak přijít k tabulové ploše. Prostě si koupíte jeden nebo víc archů, vyberete, kam by se tabule hodila, naměříte a pečlivě nalepíte.


Nesnažte se všechno uspěchat a nevynechávejte měření. Tabulová fólie je ve skutečnosti silná a při snaze o opravu můžete poškodit podklad, na který ji lepíte. Ze stejného důvodu je lepší si dobře rozmyslet umístění.


Inspirace pro obývací pokoj: Vymalujte si stylově

Tabulové samolepky

Variací na předchozí možnost jsou samolepky s tabulovým povrchem. Prodávají se buď jako jednotlivé motivy, nebo v sadách, které lze volně kombinovat. Pokud vás ale nabídka neuspokojí, je samozřejmě možné navrhnou a vystřihnout si z tabulové tapety tvary podle vlastního vkusu.

Tabulová barva

Tohle řešení od vás bude chtít o něco víc práce, ale zato je flexibilnější. Nemusíte se bát složitého výběru, tabulová barva je k mání v provedeních, která se hodí stejně na dřevo, zeď, tapetu nebo jiný povrch.


Do kuchyně, do dětského pokoje, ba i do koupelny - tabule je odolná a zábavná.

Nezapomeňte, že tabulový nátěr existuje v několika barvách. Zkuste vybrat dvě, narýsovat si na zvolený povrch třeba šachovnici a pak ji vybarvit střídavě jedním a druhým odstínem. Abyste nepřetáhli, budou stačit širší pruhy tuhého papíru.

Ani tam se ale vaše kreativita nemusí zastavit. Co třeba drobné předměty? Kelímek na tužky s tabulovým povrchem může sloužit k zapisování letmých poznámek, na rám zrcadla v předsíni si zase můžete psát vzkazy.


Tabulová zeď se stane vtipnou dominantou prostoru.

A co teprve až dáte tabulový nátěr třeba skříni nebo dveřím v dětském pokoji? Stačí několik barevných kříd a uvidíte, že vaše děti budou tenhle kus nábytku zbožňovat.

Tabulová deska

Pokud zrovna neseženete například pravou starou školní tabuli, vždycky se dá použít tabulová barva, kterou desku natřete. Dál už je to znovu na vaší fantazii. Pověste ji nebo opřete ji nad jídelní stůl a uvidíte, že se vám bude hned jíst veseleji.


Elegantní jídelna s tabulovou stěnou. Není to krása?

Pokud toužíte po něčem opravdu nekonvenčním, proč rovnou nepoužít tabuli místo desky stolu? Ano, budete se samozřejmě muset smířit s tím, že nikdy nebude bez poskvrny. Pokud ale nechcete rukávy věčně utírat křídu, stačí na tabuli třeba nechat vyrobit stejně velkou skleněnou desku.

... a nebo jen malá tabulka

Začít se ale samozřejmě dá i s málem. Nakupte malé tabulky k zavěšení na háček nebo k zapíchnutí do květináče a vyzkoušejte na malém detailu, jak kombinace černé tabule s křídovým nápisem vypadá dekorativně.


Podtácky s tabulovým povrchem si můžete podepsat.

Je to svěží, neokoukané a variabilní. Ve škole možná sloužily tabule k tomu, aby vám přiblížily nudnou chemii nebo nezáživný zeměpis. Vašemu domovu ale dodají přesný opak: zábavu, styl a humor.

DALŠÍ ČLÁNKY ZE SVĚT-BYDLENÍ.CZ


Interiér v romantickém retro stylu

 

Inspirace pro obývací pokoj: Vymalujte si stylově


Zdroj: www.svet-bydleni.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat