Zubní pasta není skvělá jen na kartáčku

02.05.2021 | Bydlení a design

Zubní pasta slouží k čištění zubů, to není pro nikoho žádná novinka. Mnozí ji využívají také jako první pomoc při tvorbě pupínku či oparu. Jenže zubní pasta je skoro kouzelná a univerzální věc. Umí toho víc, než byste tušili.

Světla jako nová

Pokud máte zašlé a matné světlomety u auta, popadněte tubu zubní pasty, celé je potřete a nechte chvilku působit. Po pár minutách rozleštěte suchým hadrem. Budou jako nové!

Boty jako ze škatulky

Jestliže vlastníte bílé tenisky nebo boty se světlou podrážkou, přijde vám v případě zašpinění trocha zubní pasty vhod. Jednoduše jí botu potřete a vyčistěte navlhčenou houbičkou.

Na stříbrné šperky

Zubní pastou lze skvěle vyčistit zašlé stříbro. Stačí nanést malé množství na hadřík a šperky vyleštit.

Potápěčské brýle

Kdo si někdy vyzkoušel plavání či potápění s brýlemi, ten jistě ví, jak snadno se zamlží, a vy pak přes ně nevidíte zhola nic. I s tímto vám pomůže zubní pasta. Naneste trošku zubní pasty na sklo brýlí a leštěte, dokud nebude patrná. Pak už se vaše potápěčské či plavecké brýle mlžit nebudou.

Fleky od inkoustu

Podařilo se vám zašpinit inkoustem svou oblíbenou halenku? Nebo si vaše dítě ve škole polilo kalhoty inkoustem? Nemusíte se děsit, ani oblečení vyhazovat. Jednoduše vymačkejte pořádné množství pasty na inkoustový flek a nechte ji působit do druhého dne. Poté oblečení vyperte. Pokud flek zcela nezmizel, postup opakujte.

První pomoc při kousnutí hmyzem

Štípanec od komára dokáže pěkně potrápit. Nepříjemné svědění můžete zažehnat, pokud místo kousnutí potřete zubní pastou. Nejen, že vás zbaví nepříjemného svědění, ale pomáhá i zmírnit otoky.

Pupínek

Zubní pasta skvěle funguje i na pupínky, které dokonale vysuší, a po nich nezůstane ani památka. Pokud jde o použití na opary, zde se názory různí. Někteří lidé tvrdí, že jim pasta pomáhá jako nic jiného, ale lékaři tvrdí, že to není možné, jelikož se jedná o virové onemocnění. Vyzkoušet to ale můžete.

Naleštěte domácnost

Zubní pasta se skvěle hodí pro vyčistění žehlící plochy žehličky, vyleštění obrazovky televize nebo displeje telefonu.

Na mastné ruce

V neposlední řadě vám trocha zubní pasty nahradí mýdlo na ruce. Obzvlášť účinná je v případě, že máte ruce mastné od oleje a podobných, těžko odstranitelných nečistot.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat