Předměty pro půjčování zapovězené i vlastní rodině

28.05.2021 | Bydlení a design

Přestože v domácnosti žijeme s lidmi, kteří jsou nám blízcí, nemění to nic na tom, že jisté věci jsou prostě naše a rozhodně je nenáleží zakomponovávat do procesu půjčování. Ručník, papuče a překvapivě i příbory jsou never to rent. Půjčování některých věcí, byť příležitostně, může totiž zapříčinit nepříjemné potíže všem členům rodiny.

Ručníky

Přestože ze sprchy odcházíte čistí, vždy byste se měli utírat do vlastního ručníku, který si poznáte. Každý z nás má specifické bakterie, které nám samotným neublíží, ale u ostatních, zejména u dětí, by mohly způsobit nepříjemné kožní či gynekologické infekce. I když jste zdraví, mějte každý svůj vlastní ručník a dávejte ho na místo, které bude sloužit jen jemu, aby nedocházelo k záměnám.

Příbory

Když vaše dítě nedojí oběd a vám je líto zbytek vyhodit, co uděláte? Většina rodičů popadne příbor, kterým dítě jedlo a jídlo dojí. Stejné je to i s krmením malých miminek, kdy rodiče často olizují spodek lžičky, kterou dítě krmí, aby jídlo neukáplo na zem. Jenže to je dokonalý způsob, jak si předat obrovské množství bakterií. Malé děti to pak často odnesou bolestivou moučnivkou.

Kapky do nosu

Kapky do nosu by měl mít každý vlastní a to i v případě, že smrká celá rodina. Nikdy totiž neznamená, že když má celý klan nudli u nosu, mají také všichni stejné onemocnění. Není potom výjimkou, že si přehazují různé choroby mezi sebou a nemohou se pak z bludného kruhu věčného smrkání vymotat.

Jelení lůj

Půjčování jeleního loje také není dobrý nápad. Kromě aft, oparů a podobných libůstek si také můžete „vypůjčit“ všemožné druhy bakterií a plísní. Pokud si lůj opravdu potřebujete půjčit, otřete ho nejprve do papírového ubrousku.

Kartáček na zuby

Nad tímhle se asi každému zvedne žaludek, a přesto se to děje. Mnohé páry nebo rodiče s menšími dětmi často vyřeší situaci zapomenutého kartáčku zapůjčením svého. Kromě toho, že je to opravdu nechutné, si ale koledujete o výměnu slušné dávky bacilů.

Boty

Že své boty nikomu nepůjčujete? A co například pantofle pro návštěvu? Zapůjčení bot je ideální způsob, jak si vypěstovat pořádnou plíseň na nohou. A vůbec přitom nezáleží, zda v nich máte vy nebo návštěva ponožky, či nikoli.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat