Co je ještě normální aneb Domácí násilí nelze vždy poznat lehce

U týrání žen platí jedno pravidlo, čím déle trvá, tím hůř se z něj utíká. Ženy se stydí obrátit na odborníky nebo se někomu svěřit.

Nejlépe se dá skoncovat s násilím hned na začátku vztahu. Násilníci jsou ale neuvěřitelně schopní manipulátoři a ženám vnucují myšlenku, že si trest a týrání vlastně zaslouží. Že se chovají špatně a muži je mají právo a vlastně i povinnost potrestat. Vymanit se z tohoto začarovaného kruhu stojí hodně sil, odvahy a bez pomoci zvenčí se týraná žena neobejde.

Zdá se vám to neuvěřitelné? A přitom jsou začátky tak nenápadné.

Většinou to začíná zákazy stýkání se s přáteli či rodinou a neustálou kontrolou. Vše ve jménu lásky a pro dobro ženy. Tím to ale rozhodně nekončí. Časem přijde první „zasloužená“ facka, pak další a další…


Diskrétní poradenství!
Výklad karet! Naživo! Nyní! Volejte kartářku Ivonu!

I když se vám to zdá nemožné, že existují ženy, které si nechávají násilí líbit, je to tak. Cesta k první facce je dlouhá a provázena neuvěřitelnou manipulací ze strany násilníka. Oběť jej většinou omlouvá a vinu hledá u sebe.

Po trestu následuje násilníkova omluva a vysvětlení, co udělala oběť špatně za co ji musel potrestat. A tak to jde pořád dokola.

Kdo jsou?

Ale nenechte se mýlit, pokud si myslíte, že jsou to sociálně slabší skupiny a třeba i s kriminální minulostí. Násilí se většinou děje v navenek spořádaných rodinách. O násilí často nevědí ani nejbližší oběti. Muži se navenek tváří jako vzorní manželé a otcové.

Co s tím?

Nejjednodušší je utéct již při prvním násilí. Padla facka? Láska, neláska takového partnera se okamžitě zbavte. Neexistuje žádná omluva pro násilí na partnerce. Pokud jej začnete omlouvat, jste na cestě do pekla. Jakmile se roztočí kruh násilí a manipulace, bud se vám odcházet mnohem hůř. A nejhorší na tom je, že časem přijdou děti a i ony budou svědky, či dokonce oběti násilí.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat