Na co se zaměřit, než otěhotníte

Plánování potomka je pro partnery jedno z nejšťastnějších období. Bohužel se ale může změnit i v pořádný stres, když se otěhotnění nedaří. Co byste měla každopádně stihnout, než otěhotníte?

Váha
Problém může nastat, pokud ručička na váze ukazuje kila navíc, ale i pokud vám nějaký ten kilogram chybí. Pro početí i následné těhotenství je zkrátka nejlepší ideální váha. S největší pravděpodobností během těhotenství několik kil přiberete. Nezapomeňte však, že i když jste vlastně dva, nemusíte jíst za dva, ale pro dva (tedy že důležitější je kvalita, nikoli kvantita).

Alkohol a cigarety
Že se během těhotenství nekouří a nepije alkohol, je jasné. Obojí totiž může vašemu nenarozenému dítěti způsobit vážná poškození. Ale dobré je přestat s cigaretami a alkoholickými nápoji již v době, kdy se snažíte o početí. Jednak své tělo zbavíte škodlivých látek, jednak nehrozí nebezpečí, že budete počítat, kolik jste toho vypila a vykouřila v prvních týdnech těhotenství, když jste o něm ještě neměla ani tušení.

Cestování
Sníte o dovolené u moře nebo na horách? Jeďte dříve, než přijdete do jiného stavu. Může se stát, že vám později lékař cestování zakáže.


Snažíte se otěhotnět? Kdy se vám to podaří?
Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!


Zkontrolujte léky
Užívání některých léků je v těhotenství bezpečné, jiné medikamenty však mohou dítěti ublížit. Zkontrolujte tedy lékárničku a poraďte se s lékařem, kterým přípravkům se vyhnout, než bude pozdě.

Stomatolog
Vaše zuby vyžadují v těhotenství pečlivější kontrolu. Různé infekce v dutině ústní totiž mohou skončit i předčasným porodem. Proto nenechávejte nic náhodě a nechte si zuby prohlédnout i před početím. (Čtěte také: 12 věcí, které ohrožují ženskou plodnost)

Kofein
Podobná situace jako u alkoholu a cigaret s tím rozdílem, že na rozdíl od vína či cigaret se své oblíbené kávy nemusíte vzdávat úplně. Neměla byste však vypít víc než šálek denně.

Kočičí záchod
Zvažujete-li s partnerem početí potomka a vlastníte kočku, upozorněte ho, že čištění její toalety teď bude jeho úkol. Důvodem je riziko onemocnění toxoplazmózou, která se přenáší právě kočičími výkaly.

Extrémní sporty
Chtěla jste si vždycky vyzkoušet seskok padákem, bungee-jumping nebo potápění? Tak jděte do toho, dokud ještě nejste těhotná. Na některé fyzické aktivity zkrátka budete muset minimálně 9 měsíců zapomenout...(Čtěte také: Nedaří se vám otěhotnět? Neobviňujte partnera ani sebe)






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat