Mateřství chrání před předčasným úmrtím

Mateřství prodlužuje život, nebo lépe řečeno chrání ženy před předčasným úmrtím na nejrůznější příčiny. Tvrdí to vědci z Imperial College London po analýze zdraví a života více než tří set tisíc žen z celé Evropy. Porod a mateřství a také kojení prodlužují délku života a chrání před předčasným úmrtím.

Ačkoli zvláště rané fáze mateřství představují pro ženu obrovský stres, probdělé noci, nedostatek spánku a psychické i fyzické vyčerpání, lidské tělo je na tuto zátěž dobře připraveno. A paradoxně ty ženy, které touto životní fází neprojdou, umírají dříve.

Mateřství obecně snižuje riziko předčasného úmrtí o dvacet procent. Ačkoli se neví přesně, proč tomu tak je, lékaři mají několik hypotéz. Podle všeho těhotenství, porod, kojení a mateřství jsou fázemi života, kdy v těle dochází k výrazným hormonálním změnám, které chrání srdce a jsou prevencí rakoviny.

Ze studie na více než třech stovkách tisíc Evropanek také vyplývá, že matky dvou až tří potomků umírají na rakovinu mnohem méně často než bezdětné ženy a matky jednoho potomka.

Kojení samo snižuje riziko rakoviny o pět procent, pokud žena kojí aspoň rok.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat