Proč tak rády nakupujeme s maminkami?

Nákupy s kamarádkami jsou zábava. Ale pokud potřebujeme opravdu něco pořídit, spíše než prožít veselý den v nákupním centru, vezmeme si jako doprovod maminku. A to i přesto, že už nás dávno nevodí nikam za ručičku.

Na tento paradox se zaměřil výzkum, který oslovil více než dva tisíce žen. A právě z jeho výsledků jasně vyplynulo, že představa dvou kamarádek, brázdících nákupní centra, nemá často se samotným nakupováním příliš společného.

Od žárlivosti až po důvěru

A proč vlastně tak rády nakupujeme s matkami? Důvodů je několik, nejčastěji však oslovené ženy ve výzkumu uváděly fakt, že si nemohou být nikdy tak docela jisté, zda jsou jejich kamarádky zcela upřímné, pokud se jich zeptají na názor ohledně oblečení. Zkrátka, zda kamarádka raději rychle neodkývá, že jim to sluší, než aby ranila jejich city.

Některé ženy dokonce podezírají své kamarádky, že jim schválně říkají, jak jim oblečení sluší, i když to není pravda, protože nechtějí, aby vypadaly lépe než ony.

Poměrně vysoké procento respondentek pak uvedlo, že se vedle některých kamarádek necítí příliš dobře, protože mají pocit, že vypadají lépe než ony, a žárlí na ně.

Maminky bývají ohledně našeho vzhledu až krutě upřímné, což se ale při nákupu oblečení může hodit. A jak je vidět, ženy toho rády využívají – drtivá většina oslovených uvedla, že úsudku své matky v tomto ohledu zcela důvěřuje a její upřímnost oceňují.


Život si s vámi krutě zahrává?
Svěřte se mi s trápením, spolu vše vyřešíme! Vaše astroložka Anna!

Příliš mnoho řečí

Za nevýhodu nakupování s kamarádkou je možné považovat i skutečnost, že i když se vidíte každý den, stále si máte co říct, a tak se nákupy vlastně změní v jeden nekonečný rozhovor a může se stát, že ačkoli jste nutně potřebovala kostýmek na firemní akci, odejdete z nákupního centra s prázdnýma rukama, zato s hlavou jako pátrací balon.

Tohle se vám s maminkou pravděpodobně nestane. Minimálně tedy neodejdete s prázdnou, o náporu na vaši hlavu už by se dalo s úspěchem pochybovat…

Zajímavé pro autory výzkumu bylo, že poměrně dost žen využívá maminku jako „třetí hlas“, tedy, že na nákupy rády vyrazí s kamarádkou i maminkou dohromady.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat