Jak vyléčit dítě závislé na tabletu či Facebooku?

Závislost u dětí a mladistvých se netýká jen drog a alkoholu. Dnes daleko větší nebezpečí představují drogy digitální – tablety, chytré mobily a počítače. Děti na nich tráví nezvykle mnoho času, hrají hry, sledují sociální média. A toto chování může v mozku vyvolat stejnou závislost jako těžká droga. Odborník na léčbu dětí závislých na digitálních drogách tvrdí, že má menší problém zbavit adikce jedince užívajícího heroin.

Doktor Nicholas Kardaras tvrdí, že neustálé civění na displej podporuje rozvoj depresí, úzkostí a agresivity dětí a může vést až k psychotickým projevům, kdy hráč videoher zcela ztrácí kontakt s realitou.

„Jakmile dítě překročí hranici a stane se opravdu závislým na technologiích, léčba může být velmi složitá. Takže jsem zjistil, že je jednodušší léčit závislé na heroinu a pervitinu než jedince ztracené v matrixu videoher a na Facebooku či sociálních sítích závislé osoby,“ tvrdí doktor Kardaras v rozhovoru pro deník The Sun.

Když závislému dítěti odeberete jejich mobil či tablet, ztropí agresivní výbuch zlosti a vzteká se nepříčetně. Bez svých technologických drog jsou závislé děti znuděné a nemají zájem o normální život.

Doktor Peter Whybrow z neurologického centra na University of California v Los Angeles prokázal, že technologie vyvolávají stejnou závislost v mozku jako nejtvrdší drogy.

Doktor Kardaras tvrdí, že za patnáct let práce s více než tisícovkou závislých ví jedno, prevence je mnohem lepší než léčba. Na jejím začátku stojí přitom detox.

„U technologické závislosti to znamená naprostý digitální detox, vůbec žádné počítače, žádné chytré telefony a žádné tablety. Extrémní forma detoxikace dokonce vylučuje i televizi. A musí to tak být minimálně čtyři až šest týdnů,“ tvrdí Kardaras.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat