Jak na první make-up vaší dcery

Každý z nás denně potkává na ulici mladé náctileté dívky v odstrašujícím make-upu. Možná už i vaše dcera dorostla do věku, kdy začíná uvažovat, že by se začala malovat. Na co si dát pozor, aby nevypadala jako ty dětským střevíčkům ani ne odrostlé napodobeniny dospělých?

Možná si vzpomenete, jak dlouho trvalo vám, než jste se naučila pracovat se všemi těmi štětci a šminkami. A možná si také vybavíte, jak nadšená jste byla v prvním dospěláckém make-upu, ačkoli si vaše okolí nejspíš ťukalo na čelo, co a jak si to ta holka napatlala na obličej.

A možná byly všechny ty nepříjemnosti způsobeny tím, že jste se neměla s kým poradit a od koho se učit. Zkuste tedy být oporou a rádkyní své dceři! Nemusíte být zrovna mistryně v líčení, stačí dodržet pár základních pravidel.

1.    Lehkost

Spousta mladých slečen dělá zásadní chybu v tom, že se líčí příliš silně. Vrstva hutného make-upu, sytá rtěnka, výrazné oční stíny, to vše působí na mladistvém obličeji velmi nepřirozeně a často bohužel spíše komicky. Pokud má vaše dcera zdravou pleť, není vůbec nutné sahat po krycím make-upu – stačí obličej nanejvýš lehce přepudrovat (a často není nutné ani to). Většina dívek si ale vystačí jen s řasenkou a leskem na rty (přidat mohou i světlejší oční stíny).

Při problematické pleti se snažte najít make-up na co nejlehčí bázi a hlavně v co nejpřirozenějším odstínu.
Přesvědčte svou dceru, že méně znamená v tomto případě opravdu více.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 5leté modelky! Perverzní ambice matek, nebo umění?

2.    Postupné učení

Není nutné, abyste svou dceru hned ze začátku učila, jak si vytvořit kompletní make-up. Spíše se soustřeďte na to, aby se naučila zvládat jeden typ líčení za čas – aby nejprve skvěle ovládala řasenku, pak se mohou přidat oční stíny, následuje třeba lesk na rty, pudr nebo make-up…

3.    Raďte se

Nejste si jistá, jestli jste zrovna ta pravá osoba, která by měla radit dceři s make-upem? Nebojte se pozeptat povolanějších – konzultujte se svými kamarádkami, kolegyněmi, klidně vezměte dceru k odbornici. Nebojte se přiznat, že si nejste jistá.

4.    Experimenty

Na druhou stranu, nezakazujte dceři nejrůznější líčící experimenty s kamarádkami, nezesměšňujte jejich první pokusy. Klidně je pozvěte a experimentujte všechny společně.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat