Těhotenství prospívá našemu tělu. Nevěříte?

Většina z nás by pravděpodobně neměla problém odpovědět na otázku, jak se těhotenství podepsalo na jejich těle. A většinou by si tyto změny asi nepochvalovala…

Ostatně není se tak úplně co divit – například strie nebo nějaká ta kila navíc není nic, z čeho bychom skákaly radostí.

Nicméně existují i změny, k nimž v těhotenství dochází, jež zas tak negativní nejsou – naopak. Jen jim obvykle nevěnujeme tolik pozornosti. A tak není na škodu si je připomenout…

1.    Větší ňadra

Jistě, tohle je dvojsečná zbraň – pokud jste majitelkou košíčků A nebo B, tak vás tahle změna v těhotenství pravděpodobně potěší více než ženy, jež mají prsa o několik velikostí plnější… Nicméně pravdou je, že v naší kultuře jsou velká ňadra považována za přitažlivá, a tak i tento aspekt těhotenství patří mezi změny pozitivní.

2.    Širší boky
Opět se najdou ženy, jež by tuto proměnu svého těla během těhotenství nejraději vymazaly, ale patříte-li k těm z nás, jež mají boky v podstatě neznatelné, rozhodně nějakou tu křivku navíc uvítáte. O to víc v kombinaci s většími ňadry.

3.    Vyšší práh bolesti
Není třeba si nic nalhávat – porod bolí a pro řadu žen by byl bez „epidurálu“ skoro nemyslitelný. Řada z nás ovšem cítí, že se jim po porodu zvýšil práh bolesti, tedy že ji vnímají mnohem méně než před porodem. A i to je možné považovat za změnu k lepšímu.

4.    Lepší životní styl
Co už by nás mělo přinutit ke zdravějšímu životnímu stylu, když ne těhotenství? A skutečně většina z nás během oněch 9 měsíců, kdy v sobě nosí další život (ale i po porodu, třeba během kojení) mnohem více přemýšlí, co má na talíři. Mimochodem, to platí i pro muže – podle některých studií jedí v porovnání s bezdětnými lidmi zdravěji oba rodiče.

5.    Nižší riziko rakoviny
Je to tak – výzkumy ukazují, že těhotenství přispívá ke snížení rizika onemocnění rakovinou prsu (každá gravidita o 7 %), totéž platí o kojení (každých 12 měsíců o 4 %).
TIP Bety: Potřebujete radu pediatra? Poraďte se ZDARMA s naší dětskou lékařkou MUDr. Adrianou Jiřičkovou! Zeptat se jí můžete i na to, jak pečovat o nemocné dítě nebo jak připravit pro vaše miminko nejvhodnější stravu.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat