Sklony k obezitě dítěte ovlivníte již před jeho narozením

Případné sklony svého dítěte k obezitě může matka ovlivnit už v těhotenství. Nejen výživou, ale i pohybem.

Pokud těhotná žena – v rámci svých možností a také bezpečnosti pro plod – sportuje, respektive se věnuje nějakému aerobnímu cvičení (kromě aerobiku, jenž v pokročilejším stadiu gravidity nebude právě nejvhodnější, sem patří například běhání, jízda na kole, rotopedu nebo třeba plavání) s velkou pravděpodobností porodí štíhlejší dítě, jež ani v období dospívání nebude mít takové sklony k obezitě jako děti maminek, které se žádnému pohybu nevěnovaly.

„Ukazuje se, že pravidelná aerobní cvičení mají určitý vliv na stimulaci růstu plodu živinami a vede ke snížení porodní váhy. Právě vysoká porodní váha souvisí se zvýšeným rizikem obezity u dítěte v pozdějším věku,“ upozorňuje Paul Hofman z Aucklandské univerzity, která s tímto objevem přišla.
TIP Bety: Potřebujete radu pediatra? Poraďte se ZDARMA s naší dětskou lékařkou MUDr. Adrianou Jiřičkovou! Zeptat se jí můžete i na to, jak pečovat o nemocné dítě nebo jak připravit pro vaše miminko nejvhodnější stravu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat