Jak na ranní nevolnost

První trimestr se v nějaké podobě potýká s ranními (dopoledními, poledními, odpoledními, večerními) nevolnostmi potýká většina nastávajících maminek. Pokud zrovna trápí i vás, zkuste některý z následujících tipů.

1.    Zkuste zázvor…

Zázvor je, jak potvrdila řada výzkumů, skvělým pomocníkem při nevolnosti a platí to i pro ty těhotenské. Pokud vám začne být špatně, mějte vždy po ruce například zázvorové bonbony, kandovaný zázvor nebo zázvorový čaj či limonádu. Je prokázáno, že zázvor je účinný i proti zvracení.

2.    … nebo citron

Pokud se vám udělá nevolno, můžete zkusit pár kapek citronové šťávy na jazyk. Pokud je pro vás něco takového nepředstavitelné, zkuste si třeba jen k citronu přivonět. Ačkoli se to nezdá, má jeho aroma i chuť uklidňující účinky.

3.    Jezte pravidelně

Ačkoli se vám může zdát, že je to jídlo, po čem je vám špatně, hlad je mnohem horší. Takže jezte kdykoli budete cítit potřebu – vyplatí se poslouchat své tělo. Možná budete mít v prvních několika týdnech těhotenství pocit, že nejste schopna pozřít vůbec nic z pestré a vyvážené stravy, na kterou jste byla zvyklá. Nenuťte se. I kdybyste se měla živit pár dnů jen sušenkami a kyselými okurkami, je to lepší než nejíst nic. Až se vám nevolnost srovná, vraťte se k pestrému jídelníčku.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Chcete dítě, ale trpíte obezitou. Je to problém? Tady jsou odpovědi

4.    Zkuste změnit teplotu nápojů

Některé těhotné ženy se začnou cítit špatně poté, co vypijí hrnek horkého čaje. Pokud patříte mezi ně, zkuste pít nápoje vychlazené. A naopak, jestliže zvracíte po limonádě s ledem, uvařte si horký čaj. Každopádně je důležité, abyste byla hydratovaná, zvláště pokud zvracíte (při zvracení ztrácí tělo tekutiny).

5.    Nemyslete na to

Na nevolnost se samozřejmě zapomíná poměrně těžko, ale zkuste to. Zkrátka svůj mozek zabavte nějakou činností. Chodíte-li do práce, máte situaci trochu usnadněnou. Zůstáváte-li doma, rozptylte se nějakou domácí prací, nebo si třeba čtěte knihu. Je prokázáno, že čím víc se budete nevolností zabývat, tím hůř vám bude.

6.    Zvažte léky

Jestliže jsou vaše nevolnosti nezvykle silné, nemůžete kvůli nim jíst, pít nebo vykonávat běžné činnosti a všechny osvědčené rady selhaly, konzultujte problém se svým lékařem. Může vám předepsat účinné léky.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat