Jste těhotná? Ale tyhle věci si nechte raději pro sebe…

Být těhotná je krásné období. A prožívá ho s vámi celé okolí – nejen rodina, ale i přátelé. To, že se vás neustále někdo vyptává na spoustu věcí spojených s očekáváním miminka, však ještě neznamená, že chtějí vědět veškeré podrobnosti.

Se svými nejbližšími samozřejmě sdílejte všechny radosti  strasti, které vás v těhotenství potkávají, ale při rozhovorech s lidmi ze svého širšího okolí do některých podrobností raději nezabíhejte.

Takže na jaká témata byste se nemuseli dočkat vytoužené reakce?

1.    Jů, právě jsem se trochu počurala!

Tohle je jedna z poměrně nepohodlných záležitostí spojených s těhotenstvím – některé ženy trápí slabý únik moči (zvláště v pokročilejším stadiu těhotenství), většina si pak trochu „ucvrnkne“ pokaždé, když kýchne. Ale hlásit to přátelům, s nimiž jste vyrazila na skleničku (džusu, samozřejmě), to opravdu nemusíte.

2.    Podívej, takhle teď vypadám!

Fotky svého těla během těhotenství vlastní každá druhá celebrita, tak proč ne vy? Ale pokud už je chcete ukazovat širokému okolí, pečlivě vybírejte. Nebo nafoťte jednu sérii (více či méně) oblečená. Někteří lidé zkrátka nemusejí vidět všechno… (Čtěte také: Čeho se jako nastávající matky bojíme?)

3.    Už jsem otevřená na 4 cm!

S rozvojem moderních technologií zprostředkovávají některé nastávající maminky přímý přenos ze svého vlastního porodu. A často dost detailní (minimálně do doby, kdy mají ještě čas a sílu esemeskovat). Takže – pokud chcete informovat, že rodíte, jen do toho. Ale pro přátele a známé bude úplně stačit zpráva, že jste na cestě do porodnice, a pak že se vám narodilo zdravé mimi.

4.    A s placentou pak provedeme starobylý rituál…

Placenta je váš orgán a řada porodnic již akceptuje, že si ji chcete k nějakým účelům nechat. Ale prosím, zdlouhavé popisy nakládání s ní už si nechte pro sebe.

5.    Uživatelka XY si změnila profilovou fotku na… ultrazvukový snímek svého plodu

Počkejte se změnou profilové fotky, až se vám potomek narodí (tedy za předpokladu, že chcete mít namísto své fotky v profilu tu jeho). Upřímně, první ultrazvukové snímky stejně vypadají, jako byste měla v děloze něco mezi zmutovaným pididinosaurem a žábou…(tedy pro všechny neznalé věci).

6.    Dneska dopoledne jsem třikrát zvracela a na velké jsem nebyla už tři dny!

To, že můžete například na Facebooku každý den měnit svůj aktuální status, neznamená, že musíte. Ani vaši virtuální přátelé nemusejí znát každý detail vašeho těhotenského života.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat