Co byste měli předem zařídit, pokud se chystáte na zimní dovolenou

03.01.2019 | Děti a rodina

Máte v plánu vyrazit s rodinou za zimními horskými radovánkami? Pak vás nemine trocha toho zařizování. Na co všechno byste před odjezdem měli myslet a co všechno zařídit, abyste si mohli pak už jen nerušeně užívat?

Včasná rezervace

Pokud ještě nevíte, kde chcete dovolenou trávit, je nejvyšší čas se nad tím zamyslet a včas si zarezervovat ubytování. Obzvlášť, pokud se chystáte vyrazit ve větším počtu lidí. V tomto období bývá nabídka zájezdů poněkud probraná a při delším otálení by na vás nemusela zbýt žádná, která by splnila vaše představy. Pokud nechcete cestovat na vlastní pěst, zajděte do cestovní kanceláře, kde mívají v záloze nabídky, které na internetu neseženete. Týká se to i lepší ceny.

Výběr aktivit

Zaměřte se také na to, čím chcete vyplnit volný čas, který nebudete trávit na sjezdovkách. Zejména, pokud máte děti, oceníte sáňkařské nebo bobové dráhy, jízdy na nafukovacích kruzích, půjčovny sněžných skútrů nebo i možnost návštěvy aquaparku. Neomezujte se pouze na radovánky na sněhu a poohlédněte si po jiných aktivitách.

Co se týče sjezdovek, ujistěte se, že jsou na místě takové, které odpovídají schopnostem vašim nebo vašich dětí a to včetně lyžařských školiček.

Rozmyslete si, jakou nabídkou volnočasových aktivit by měl disponovat vámi vybraný hotel. Jistě po náročném dni na lyžích oceníte možnost návštěvy sauny, vyhřívaného bazénu nebo uvolňující masáže.

Nahlaste si dovolenou

Pokud máte vybraný termín dovolené, uvědomte o tom co nejdříve svého zaměstnavatele. Mohlo by se stát, že vás v daném termínu předběhne váš kolega a vy zůstanete trčet v práci.

Oprašte vybavení

Nenechávejte kontrolu čehokoli, co budete na své dovolené potřebovat na poslední chvíli. Zkontrolujte stav lyží a nechte si v servisu seřídit vázání a upravit jejich povrch. Zkontrolujte, zda vaše lyžařské oblečení nepotřebuje vyměnit za nové, a to zejména pokud jde o oděvy vašich ratolestí. Ve většině lyžařských středisek se nacházejí servisy a půjčovny, takže není problém situaci vyřešit i na místě. Může se ale stát, že se v servisu sejde více zákazníků a vy budete muset čekat, místo abyste si užívali na sjezdovce.

Pojištění

Pokud cestujete s cestovkou, s největší pravděpodobností bude pojištění zahrnuto v ceně zájezdu. Pokud ale vyrážíte po vlastní ose, rozhodně na něj nezapomeňte. Zejména, pokud cestujete do zahraničí, v případě nehody oceníte krytí, které pojistka poskytuje. Léčba bez pojistky se totiž za hranicemi našeho státu může vyšplhat do astronomických výšek. Dávejte si také pozor, kam se na své dovolené vydáváte. Pojistka se totiž často nevztahuje na úrazy, které vzniknou mimo vyznačené trasy. Pokud si tedy zlomíte nohu při sjíždění rokle v hlubokém lese, máte smůlu.

Neměli byste se však omezovat pouze na pojištění vašeho vlastního zdraví a měli byste připočítat také pojistku odpovědnosti, pokud nedopatřením ublížíte cizí osobě.

Zjistěte si také telefonní čísla na tísňové linky a nejbližší pomoc, která se v okolí místa, kde se budete vyskytovat, nachází.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat