Antibiotika podaná před druhým rokem vedou k alergiím a astma

Antibiotika sice v minulém století zvrátila boj člověka s bakteriální infekcí, ale v posledních třiceti letech se z užívání tohoto léku stal spíš byznys než snaha zachraňovat života. Antibiotika lékaři předepisují zbytečně a lidé je ochotně nadužívají. Za velkého nadšení výrobců těchto léků. Jenže nadužívání oslabuje imunitní systém, zvyšuje rezistenci bakterií a podle nejnovějšího výzkumu u nejmenších dětí působí celoživotní následky. Děti, které dostanou antibiotika před druhými narozeninami, mají později v životě mnohem častěji chronická onemocnění jako alergii, ekzém či astma.

Výzkumy z posledních let naznačují, že antibiotika sice ničí bakterie a tím pomáhají imunitnímu systému zdolat infekci, zároveň ničí blahodárné střevní bakterie a oslabují imunitní systém. Takže s častým užíváním antibiotik se člověk připravuje o vlastní obranyschopnost. U nejmenších dětí může podání antibiotik způsobit poškození imunitního systému trvale. Ten je pak příliš reaktivní a vyvolává alergické reakce či astma.

Mohou vyvolat astma a alergie

Vyplývá to z analýzy zdravotních záznamů 14,5 tisíce dětí. Ty, které dostaly antibiotika před druhými narozeninami, měly později v životě mnohem častěji astma a alergie.

„Ty děti, které dostaly antibiotika vícekrát, měly více různých chronických onemocnění později v životě,“ tvrdí autoři z Mayo Clinic v Minnesotě.

Poškozují střevní mikroflóru

Antibiotika poškozují střevní mikrobiom. A ví se, že čím silnější a zdravější je mikrobiom, tím je silnější imunitní systém a tím zdravější je také člověk. Střevnímu mikrobiomu se někdy také říká druhý mozek člověka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat