Chcete miminko? Pak nepodceňujte tuhle přípravu na početí

Ačkoli je v životě ženy těhotenství věcí zcela přirozenou, není úplně od věci na ně připravit svůj organismus. Zvýší se tak pravděpodobnost na bezproblémové početí. Co bychom tedy měly dodržovat?

S jakousi přípravou je nejlépe začít přibližně 3 měsíce před tím, než se s partnerem o miminko začnete snažit. Není toho mnoho, ale vyplatí se to. Rozhodně byste měla…

… navštívit lékaře.

I mimo rámec pravidelných prohlídek se objednejte ke svému lékaři. V průběhu preventivního vyšetření se může přijít na určité skryté potíže, jež mohou početí znesnadňovat, případně znepříjemnit těhotenství. Je dobré o nich vědět, počítat s nimi a řešit je. Váš lékař vám také v případě potřeby doporučí určité změny životního stylu, které vám pomohou otěhotnět.

… přestat užívat antikoncepci.

Většina odborníků se shoduje, že chvilku trvá, než se tělo po dlouhodobém užívání hormonální antikoncepce vrátí zase „do normálu“ a začne s klasickým cyklem. Ačkoli je to záležitost hodně individuální, průměrně to trvá právě ony zmíněné tři měsíce. Rovněž se vyplatí navštívit gynekologa a situaci s ním probrat. I on vám jistě poradí jak své šance na brzké početí zvýšit a vyšetří vás, aby vyloučil všechny případné překážky ve vašem snažení.

… přestat kouřit a pít alkohol.

Jak kouření, tak alkohol ovlivňují (negativně) naše šance na početí. A proto je dobré obojí ze svého života vyloučit. Není to zas tak velká oběť, jak by se mohlo zdát. Navíc když přestanete s předstihem, odpadá riziko, že budete holdovat nikotinu a alkoholu v počátcích svého těhotenství (tedy v době, kdy o něm ještě většinou nevíte). To totiž může ohrozit zdravý vývoj vašeho dítěte…

… začít s pravidelným pohybem.

Tedy pokud se nějakému sportu již pravidelně nevěnujete. Nejenže díky pohybu snížíte hladinu hormonu kortizolu (tzv. stresový hormon, který nebývá početí dítěte právě přátelský), ale posílíte svou fyzičku a kardiovaskulární systém – a to se vám během těhotenství bude velmi hodit, až budete nosit dítě.

… změnit jídelníček.

Potřebujete spoustu vitaminů a minerálů, takže zařaďte na talíř více ovoce a zeleniny, dopřejte si dostatek bílkovin a antioxidantů, prostě začněte přemýšlet nad tím, co jíte. Už to neděláte jen pro sebe!
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat