Moje dítě chce při nakupování úplně všechno

Pokud patříte k rodičům, jejichž děti chtějí při nakupování prostě všechno – buďte naprosto v klidu. Tedy nejen v té situaci. Nemusíte se bát, že by vaše dítě bylo rozmazlené nebo nevděčné – všechno bude v pořádku.

Jestliže se právě teď trápíte tím, že jste někde při výchově asi špatně odbočili, protože se z vašeho roztomilého dítka při nákupu stává neovladatelné konzumní monstrum, které chce každou čokoládu, všechny bonbony, aspoň jednu panenku nebo autíčko, kyblíček na písek – prostě všechno, dejte si nohy nahoru a už se netrapte. Není to totiž vůbec výsledek vaší výchovy.

Malým ještě chybí potřebná empatie

Rozhodně nejste jediná, kdo má doma malou nákupní královnu nebo korunního prince supermarketu. Dětský svět se točí především kolem nich – ve všech situacích. Pokud má dítě hlad, chce jíst hned. Pokud vidí něco, co se mu líbí, chce to mít. Nestará se o to, zda to máma a táta musejí platit, jak se na to vydělávají peníze nebo jakou má tato věc materiální hodnotu.​

Empatie a soucit, které v tuto chvíli maminky a tatínkové od dětí očekávají, ještě v nízkém věku nemají. Nechápe, proč se máma s tátou vztekají a neustále opakují "prosím, prosím, prosím" a nechápe, proč mu říkají, že je nevděčné a měl by si toho vážit, protože jsou děti, které tohle všechno mít nemůžou… (což je mimochodem hrozná věta).

Vážení rodiče, vydržte a buďte silní!

Pochopení toho přichází, až když si děti vyvinou soucit. Když konkrétně vnímají svět kolem sebe. Když pochopí, že jsou lidé, kteří mají více a ti, kteří mají méně. Soucit a porozumění přicházejí zhruba s prvním vypadnutým mléčným zubem. Do té doby musíme my rodiče zatnout zuby a držet nervy na uzdě. V určité chvíli se začne vyplácet, že jsme ignorovali vyčítavé pohledy okolí v supermarketu, protože dítě stálo v slzách a vzlykalo, že jste mu nedopřáli tu zářivě růžovou fleecovou bundu. V určitém okamžiku naše děti pochopí, že nemohou mít všechno.

A v určitém okamžiku se z vás stane to okolí v supermarketu, které bude sledovat zoufalého rodiče a uplakané dítě. Už ale budete vědět, co jim poradit: Vydržte! Zůstaňte silný! Neztrácejte nervy! Přijde den, kdy se vaše úsilí vyplatí.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat