V USA bude rodit další transsexuál

10.02.2010 | Děti a rodina

Rozplést příběh Scotta Moora a jeho manžela Thomase není vůbec snadné. Pro tradicionalisty s konzervativním pohledem na svět to musí být skutečný oříšek.

Scott totiž porodí příští měsíc chlapečka, přitom podle úředních dokumentů je mužem a s druhým takovým žije v manželství. Jenže on i jeho partner se narodili v ženském těle. Thomas navíc vychovává dva syny pubertálního věku.

Scott i Thomas jsou transsexuálové, kteří prodělávají přeměnu pohlaví. Než ale Scott projde i operativní změnou ženských pohlavních orgánů, chce porodit dítě. Teď je v osmém měsíci, kdy se rozhodl, že svůj příběh zveřejní, aby pomohl v boji s předsudky konzervativních Američanů.

Třicetiletý Scott si vzal Thomase legálně, umožnil jim to fakt, že Scott při svatbě předložil ženský rodný list. Přitom Thomas byl také ženou a s bývalou partnerkou navíc přivedl na svět dnes dvanáctiletého Gregga a desetiletého Logana, o něž se se současným manželem starají.

Scott se narodil jako Jessica a Thomas jako Laura. Obě dívky si uvědomily, že jsou vlastně chlapci, když vstoupily do puberty. Scottovi rodiče zaplatili odstranění prsů a hormonální léčbu, ale na operaci přeměny pohlavních orgánů peníze nezbyly. Také proto mohl Scott otěhotnět.

„Víme, že nás někteří lidé budou kritizovat, ale jsme neskutečně šťastní a nestydíme se,“ míní rozhodně Scott, jenž příští měsíce porodí chlapečka Milese. Jeho příběh se nepříliš liší od toho z roku 2008, kdy v Oregonu porodil dítě Thomas Beatie. Jeho story oblétla celý svět, ačkoli pro něj samotného to znamenalo především více posměšků a šikany i ze strany zdravotnického personálu.

Scott a Thomas spolu žijí od roku 2007, předtím se znali z terapeutické skupiny pro transsexuální osoby. „Věděli jsme, že patříme k sobě. Za dva měsíce poté jsem dal výpověď, abych mohl žít s Thomasem a jeho syny. Ti mi teď říkají táta dvě,“ dodal Scott.

Loni v červnu otěhotněl darovaným spermatem kamaráda. Rodit chce v nemocnici, s čímž souhlasí i jeho gynekolog, který na porod muže připravil celý personál zdravotnického zařízení. „Nechceme nikoho šokovat. Ale žádná těhotná osoba by neměla mít upřenu zdravotní péči, i když je mužem,“ věří Scott žijící v Kalifornii.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat