Toužíte po krásné pleti? Okořeňte si (nejen) život!

O tom, že na kvalitu naší pleti i vlasů má především vliv správná výživa, není třeba se příliš rozepisovat. Ale napadlo by vás, že záleží i na tom, čím si dobroty na talíři okořeníte?

Je to tak. Ve své spíži, schované v kořenkách, máte jistě několik hotových pokladů, které vám v touze po krásných vlasech a dokonalé pleti mohou výrazně pomoci.

A které že to jsou?

1. Skořice

Tohle koření je velmi silným antioxidantem, dokonce jsou mu připisovány schopnosti zmírnit ničivé následky škodlivého UV záření na naši pokožku (i když opalovací krémy apod. rozhodně nenahradí). Kromě toho stimuluje krevní oběh a urychluje hojení pokožky.
Zkuste si ji příště přidat čajovou lžičku třeba do ovesné kaše k snídani či do cereálií. Místo cukru ji můžete použít i jako ochucovadlo do kávy či čaje.

2. Sušený česnek

V české kuchyni jej nepoužíváme zas tak často, ale možná teď začnete. Jen ho nebudete jíst. Také česnek – jako jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik – umí podporovat hojení a desinfikuje. Navíc se ukazuje, že stimuluje růst vlasů.
Smíchejte pů čajové lžičky prášku ze sušeného česneku s malým množstvím olivového oleje, směs lehce zahřejte a vmasírujte do pokožky hlavy. Po 20 minutách opláchněte.

3. Paprika/chilli

Obsahují vitaminy A a C, navíc jsou silnými antioxidanty, jež vychytávají volné radikály a zpomalují stárnutí pleti. Zkuste některé z těchto ochucovadel „propašovat“ každý den do některého z pokrmů.
Kromě toho můžete chilli vločky využít i pro domácí hřejivý peeling – smíchejte je s trochou hrubozrnné soli, přidejte olivový nebo kokosový olej a je to. Jen pozor, abyste si chilli nezanesli do očí či intimních partií…

4. Kurkuma

Tohle žluté koření je předměte řady výzkumů, především pro své nepopiratelné protizánětlivé vlastnosti. A ty můžete využít i v péči o pleť, především má-li sklon k akné.
Smíchejte malou čajovou lžičku kurkumy (nepřehánějte to s ní, výrazně barví) s třemi lžícemi jogurtu, dvěma lžícemi mouky a několika kapkami medu. Naneste na pokožku a po 10 minutách opláchněte.

5. Fenykl

Také fenykl působí protizánětlivě a ocení ho především lidé s citlivou pletí. Ti by ho měli zkonzumovat až 3 gramy denně.
Oceníte jej ale i případě, že vás trápí lupy – zalijte drcená semena vroucí vodou, nechejte 15 minut působit a slijte. Získaným nálevem opláchněte vlasy po umytí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat