Buďte letos na silvestra za hvězdu díky rudé rtěnce!

Rudá rtěnka je nestárnoucí klasika, která se úplně ideálně hodí na nejrůznější večírky a oslavy, zkrátka když chcete zazářit. A protože nás za chvíli čeká silvestr a s ním spojené oslavy nového roku, je to skvělá příležitost dát téhle šikovné kosmetické vychytávce šanci.

Že si nejste jistá, že se k vám rudá rtěnka hodí? Pak vězte, že ANO! Stačí jen při jejím výběru dodržet několik pravidel.

Pravidlo č.1: Není rudá jako rudá

Ačkoli se rudé rtěnky mohou tvářit všechny stejně, jen se liší v intenzitě odstínů, není to tak docela pravda. Červená barva obsahuje buď žluto-oranžovou složku, modrou, nebo obě dohromady, přičemž každá se hodí k jinému odstínu pleti. Jak ale spolehlivě poznat, která rtěnka je která, když vlastně vypadají stejně? Vezměte tři různé odstíny rudé a každou z nich naneste na vnitřek zápěstí. Jednak budete podtóny lépe rozeznávat v rámci porovnávání rtěnek, jednak vám pomohou žilky, jež na zápěstí vystupují – odhalí totiž nejlépe odstín s modrým podtónem.

Pravidlo č. 2: Každá máme tu svou

Když už teď víte, jaké podtóny ta která rtěnka obsahuje, přichází na řadu jejich porovnávání s ohledem na typ pleti. Pokud máte tmavší, případně olivovou pleť, rudá rtěnka s modrým podtónem způsobí, že budete vypadat jako po chřipce, takže tu si rozhodně nepořizujte. Měla byste místo toho sáhnout spíše po rtěnce se žluto-oranžovým podtónem nebo po kombinaci modré a žluté složky. Pro ženy se světlou pletí to platí naopak, pro ty je ideální rtěnka s modrým podtónem.

Samozřejmostí je, že si již v obchodech vyzkoušíte, která rtěnka vám opravdu sluší, ve které se cítíte dobře. Využijte testery, prohlédněte se nejen v umělém, ale i na denním světle!

Pravidlo č. 3: Nepřehánějte to

Ideální odstín už máte a vypadáte v něm skvěle. Tak si to nepokažte tím, že byste začala být „chamtivá“ a snažila se rty ještě více zdůraznit, třeba pomocí lesku. Proč? Rudý lesk totiž opravdu sluší málokteré ženě, takže je lepší sáhnout po klasické rtěnce v matnějším provedení. Nevyplatí se většinou ani nanést bezbarvý lesk na rudou rtěnku – změníte její intenzitu a lehce i barvu, takže i když vám samotná skvěle slušela, v kombinaci s leskem už to být pravda nemusí.

Pravidlo č. 4: Hlavně udržet linie

Čím intenzivnější odstín, tím nápadnější nalíčení. A čím nápadnější nalíčení, tím viditelnější je každá nedokonalost a chybka. Rozmazaná rtěnka je módním faux pas vždy, ovšem rudá barva je prostě nepřehlédnutelná, a tak případné rozmazání vynikne více než u jiných odstínů. Proto je nutné použít konturovací tužku. Není třeba připomínat, že musí být ve stejném odstínu jako rtěnka – časy, kdy se odstíny tužky a rtěnky směly lišit, jsou dávnou minulostí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat