Nezapomínejte na péči o chodidla ani v zimě

31.12.2020 | Krása a móda

Většinou na pedikúru a péči o své nožky myslíme v létě, když nosíme sandálky a ukazujeme bosá chodidla. Ale i v zimě je důležité o nohy pečovat!

Pravidelná péče o chodidla vám totiž zajistí nejen krásné nožky, až přijde čas je ukázat (a také snazší péči v létě), ale hlavně zdravé nohy!

Jak o ně pečovat co nejlépe?

1. Nezapomínejte na ně při sprše

Chodidla vždy pořádně I mezi prsty) umyjte! Zbavíte je nejen nečistot z ponožek a bot, ale i potu. Především v zimě totiž chodidla příliš „nedýchají“ - celý den jsou zabalená v ponožkách a botách, nemůže k nim vzduch a více se potí. Vlhkost je navíc ideálním prostředím pro mikroby a plísně. A ty našim nožkám rozhodně neprospívají. Proto nezapomínejte po koupeli chodidla a prsty pořádně osušit!

2. Čistota půl zdraví

Ačkoli většina z nás by si na sebe dva dny po sobě staré ponožky nejspíš nevzala, například bačkůrky klidně oblékáme na bosou nohu opakovaně. Nohy nemohu dýchat, potí se v nich… A jak jsme napsali výše, mikrobi a plísně takové prostředí milují. Proto raději noste čisté ponožky i doma a pravidelně si je měňte! Pot rozhodně není přítelem vašich chodidel!

3. Domácí pedikúra

Profesionální pedikúra vám zajistí krásné a zdravé nohy, ale upřímně – pravidelná a pečlivá domácí pedikúra to dokáže také. Dopřejte ji svým chodidlům jedenkrát týdně.

Jak na to?

Teplá lázeň

Ponořte nožky alespoň na 15 minut do teplé lázně s koupelovou solí nebo bylinkami (skvěle se hodí například heřmánek nebo levandule). Kůže na nich krásně zvláční.

Pemza v akci

Nyní je čas na pemzu či pilník na zrohovatělou kůži. Odstraňte jím ztvrdlou pokožku – ale pozor, příliš netlačte a postupujte jemně, abyste si neublížili.

Peelingové rozmazlení

Po pemze by měl přijít na řadu peeling – můžete si koupit peelingový krém určený přímo na chodidla, ale stejnou službu vám zaručí i peeling tělový. Neměl by být nikterak hrubý, to si vaše chodidla rozhodně nezaslouží!

Opláchnutí, osušení

Nožky ještě jednou pořádně opláchněte v teplé vodě a pak pečlivě vysušte ručníkem.

Hydratace

Hebká chodidla vám zaručí hydratační krém, který na ně naneste. Můžete jej nechat působit například přes noc. Vaše nožky budou jako nové.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat