Buďte sebevědomá a asertivní: Stačí čtyři snadné kroky!

Že se jako sebevědomá a asertivní žena necítíte příliš často? Pak to změňte! K úspěchu vám postačí 4 jednoduché kroky!

Krok č. 1: Oblečte se podle sebe

Nebudeme si nic namlouvat – pro ženu je vzhled velmi důležitý. A tak velkou roli hraje i to, jak se sama sobě líbí v tom kterém outfitu. Jenže! Zaslechla jste kdesi, že po čtyřicítce už se nemají nosit krátké sukně, a tak jsou zapadlé někde na dně vašeho šatníku? Řekl vám kdysi někdo, že máte silná lýtka, a tak byste měla oblékat jen kalhoty a vy se tím řídíte? Poznámka o malých prsou vás kdysi předurčila k nošení triček bez výstřihů? Pak na všechny podobné, „dobře míněné“ rady zapomeňte. Pokud se v nějakém oblečení cítíte dobře, jděte do něj! Sebevědomí nám mohou dodat i pěkné šaty nebo push-up podprsenka!

Krok č. 2: Pokud po něčem toužíte, jděte za tím

Upřímně řečeno, vaše sny a touhy se nesplní, pokud budete jen sedět a nečinně čekat, až se naplní, případně až vám s jejich dosažením někdo pomůže. V tomhle musíte být „tahounem“ především vy sama. A tak si jděte za svým. Nikdo neříká, že máte „jít přes mrtvoly“, ale hlídejte si své zájmy a touhy. S každou zdolanou překážkou vaše sebevědomí pořádně nakyne. A že občas budete muset být na své cestě poněkud dominantnější, než je vaše okolí zvyklé? Výborně. Však už je na čase, aby taky bylo jednou po vašem!

Krok č. 3: Věřte sama sobě

Každý okolo vás má tisíce rad a ví nejlépe, jak byste měla žít svůj život. Jenže v tom se mýlí – nikdo totiž nemůže vědět lépe, co je pro vás nejlepší, než vy sama. Tak si to pamatujte. Jistě, můžete zvážit každou radu svého okolí, ale pokud vám vaše intuice říká, že to není cesta pro vás, prostě se žádnou takovou radou neřiďte! Vždyť byste se za chvíli stejně zbláznila, když vezmete v úvahu, že vám každý tvrdí něco jiného. Zkrátka není v lidských silách vyhovět všem. Proto musíte vyhovět alespoň sobě!

Krok č. 4: Konvence si vytvářejte, nenásledujte je

O lidském životě panuje spousta stereotypů. V patnácti přijít o panenství, do maturity/promoce si užívat, najít si práci a partnera, do třicítky se vdát a porodit alespoň první dítě, do pětačtyřiceti být matkou na plný úvazek a pak se zas pomalu „vracet do života“. Pokud tento vzorec nesplňujete, je s vámi v očích spousty lidí z vašeho okolí něco v nepořádku. Ve skutečnosti je to hloupost. Váš život = vaše pravidla (tedy za předpokladu, že neporušujete zákon nebo někomu neubližujete). Konvence a vzorce nepotřebujete, vy jste strůjcem svého štěstí a osudu!






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat