8 kroků k úžasnému opálení. Bez sluníčka a bez solárka!

Zdá se, že jaro konečně přebírá vládu, a tak za chvíli začneme odhazovat svršky. A spousta z nás bude chtít ukázat zlatavou, nikoli zimou vybělenou kůži. Jenže opalování se v slunečních paprscích nebo soláriích představuje riziko pro naše zdraví. Takže jak dosáhnout opáleného vzhledu?

Jednoduše – samoopalovacími emulzemi. Ty jsou sice k naší pokožce šetrné, ale upřímně, spousta z nás si s nimi tak nějak neví rady. Jak je nanést, aby byly na našem těle rovnoměrně rozetřené? Na co si dát pozor, abychom nevypadaly jako mrkve? Poradíme vám!

Krok č. 1: Zkuste odborníka

Ošetření samoopalovacím prostředkem nabízí celá řada salonů, a tak pokud si netroufáte proměnit své tělo v bronzovou krásu sama, obraťte se na profesionály. Nevýhodou samozřejmě je, že „opalování“ v salonu stojí víc, než když si příslušné samoopalovací mléko či emulzi koupíte v drogerii.

Krok č. 2: Vyberte si správný produkt

Většina z nás má světlou pleť, a tak bychom si neměly kupovat příliš tmavý odstín emulze. Naopak – začněte s tím nejsvětlejším. Pamatujte, že je možné postupně na barvě přidávat, ale naopak to prostě nejde. Přirozenost je nejdůležitější, a tak platí, že méně je více!

Krok č. 3: Připravte se předem

A tím nemáme na mysli jen nákup příslušného produktu na samoopalování, ale především přípravu pokožky. Den před nanesením přípravku dopřejte kůži peeling, ideálně solný nebo cukrový. A také oholte všechny chloupky, které by mohly stát v cestě. Hodinu před „opalováním“ naneste hydratační krém či mléko na sušší místa na těle, především na klouby. Zabráníte tím přebytečnému hromadění samoopalovacího přípravku na těchto místech a nevzhledným oranžovým mapám na kůži.

Krok č. 4: Nespoléhejte na sprchu

Většina z nás bude mít tendenci nanášet samoopalovací přípravek v koupelně, ideálně ve sprchovém koutě či ve vaně. Ale ve skutečnosti to není nejlepší nápad. Ano, když vám „samoopalovák“ ukápne, nic se nestane, a navíc nehrozí, že byste se někde o něco otřela, ale většina z nás nemá v koupelně dostatek přirozeného světla, a spoléhat tak musí na světlo umělé. A to je někdy až příliš shovívavé k chybám, které můžeme při nanášení přípravku udělat. Zůstanou prostě skryty. A pak, když na vás zasvítí přirozené světlo, ukáží se všechny fleky, mapy a nerovnosti. Nejlepší je proto nanášet samoopalovací emulzi před zrcadlem umístěným na přirozeném světle.

Krok č. 5: Rukavice!

Nikdy nenanášejte samoopalovací krém holýma rukama! Je to jako s barvou na vlasy. Tu také raději nanášíte v rukavicích. Oranžové dlaně nepůsobí nijak přirozeně – jenže pokud emulzi nanesete jen tak bez rukavic, přesně s takovými dlaněmi skončíte.

Krok č. 6: Otřete klouby

Lokty, kotníky, kolena, klouby na rukou… To jsou místa, která byste po nanesení samoopalovacího přípravku měla lehce otřít vlhkým hadříkem. Jedině tak dosáhnete přirozeného vzhledu. Jinak se totiž stane, že barva v záhybech kůže bude příliš výrazná.

Krok č. 7: Pozor na obličej

Na obličej se prodávájí speciální samoopalovací emulze, nicméně vystačíte i s těmi „tělovými“. Jen je nikdy neaplikujte tak, jak jsou. Vezměte raději hydratační krém a v poměru 3 : 1 jej smíchejte se samoopalovacím přípravkem. Obličej je přirozeně světlejší než zbytek těla, a tak vyžaduje i lehčí tón pro samoopalování.

Krok č. 8: Pozor na vodu

Alespoň 6 hodin po nanesení samoopalovacího přípravku se rozlučte se sprchou nebo vanou, ale také například s posilovnou nebo jakoukoli činností, při které se můžete zpotit. Voda (či pot) by totiž mohla ovlivnit výslednou barvu a rovnoměrnost nanesení. Mimochodem, této vlastnosti můžete využít, pokud se vám samoopalování trochu vymkne z ruky – prostě si dopřejte pořádně dlouhou koupel. Jen tak musíte učinit bezprostředně po nanesení přípravku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat