Jednoduché triky pro rty jako po botoxu

Jeden klasický druh líčení přetrvává v zimních i v letních měsících, tzv. nahé líčení s rudou rtěnkou. Nejste příznivkyní rtěnek? Nevadí! Vyzkoušejte laky na rty!

Správný odstín

Pouze s ním vaše pleť dokonale zazáří. Pokud máte světlou pleť, vybírejte si jasnější odstíny rtěnky. Když je pleť opálená až olivová, sluší jí rajčatově červené tóny. Studené podtóny pleti si žádají růžové a modré odstíny. A nakonec klasická červená - ta je univerzální pro každou ženu, pokud je v matné verzi. Rudou rtěnku nekombinujte s příliš výrazným make-upem, volte k ní decentní „nahé líčení“.

Balzám

15 minut před nanesením rtěnky nezapomeňte zvláčnit pokožku rtů výživným balzámem. Budete mít jemné rty přímo k nakousnutí. Pokud se líčíte ve spěchu, můžete zvolit i rtěnku s balzámem.

Kontury

Pokud zrovna nemáte po ruce konturovací tužku na rty, zcela vám postačí klasická rtěnka v tyčince. Stačí, když bude mít tmavší odstín, než máte první rtěnku. Dodáte tak rtům moderní efekt „orámování".

Jedna vrstva stačí

Méně je někdy více a u rtěnek to platí dvojnásob. Kvalitní rtěnku stačí nanést pouze v jedné vrstvě, méně pigmentů znamená menší rozpíjení do okolí rtů. A pozor na zabarvení zubů, to ještě nikomu nepřidalo na kráse, proto volte opravdu jen kvalitní kousky a nešetřete na sobě.

Lak na rty

Výrazným trendem je lesklý „lak na rty". Dalo by se říci, že to je něco mezi rtěnkou a leskem. Konzistenci má jako lesk, od rtěnky převzal výrazné a dlouhotrvající barvy. Obsahuje mnoho pigmentů, které pokryjí rty hladkou vrstvou. Musí se však nanést přesně, aby se "nerozpíjel" do jemných vrásek kolem úst.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/how-to-make-lips-pink, https://www.webmd.com/beauty/features/beautiful-lips#1






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat