6 pravidel pro dokonale nalakované nehty. Znáte je?

Toužíte po krásně nalakovaných nehtech, ale i když si kupujete ty nejdražší laky, pořád to není ono? Možná je na čase zjistit, jestli při lakování nehtů neporušujete některé z následujících pravidel!

Pravidlo č. 1: I laky mají svou životnost

Laky na nehty – tak jako všechny kosmetické produkty – časem podléhají „zkáze“. A tím se mění i jejich vlastnosti. Staré laky na nehty nejen znepříjemňují nanášení (jsou příliš husté, neroztírají se apod.), ale také na nehtech nevydrží tak dlouho jako laky „čerstvé“. A kdy je na čase se s lakem rozloučit? Platí, že by neměl být starší než 1 rok.

Pravidlo č. 2: Svrchní lak je šikovný pomocník

Svrchní, průhledné laky nemají jen dodat vašim nehtům lesk, jejich hlavní úlohou je prodloužit životnost laku, který chrání. Vyplatí se pořídit si jej!

Pravidlo č. 3: Podkladový lak má smysl

A když jsme zmínili lak svrchní, nemůžeme opomenout ani ten podkladový, který má hned dvě funkce. Jednak zabrání například rudému laku, aby vám obarvil nehty načerveno, jednak povrch nehtu krásně vyhladí, takže barevný lak bude bez chybičky.

Pravidlo č. 4: Vrstvíme správně

Kolik vrstev barevného laku si na nehty aplikujete? Pamatujte, že je vždy lepší nalakovat nehty několika tenkými vrstvami laku než jednou či dvěma silnými. Lak bude lépe schnout (pozor, každá další vrstva se aplikuje až tehdy, když je ta předchozí zcela zaschlá) a déle vám vydrží.

Pravidlo č. 5: Horká voda je nepřítel

Pokud si nalakujete nehty, počkáte chvíli, než oschnou, a jdete například do sprchy, děláte chybu. Horká voda čerstvému laku rozhodně nesvědčí, naopak jej může narušit.

Pravidlo č. 6: Aceton patří do minulosti

A na konec ještě připomenutí – i pod lakem by se měly skrývat krásné a především zdravé nehty, tak o ně pečujte. Například tím, že při odlakování nebudete používat přípravky s acetonem. Dnes je na trhu nepřeberné množství šetrných odlakovačů, které nehty nevysuší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat