6 chyb, které sabotují váš make-up

Ať už jste v líčení začátečník nebo se „malujete“ celý život, možná jste přejala návyky, které nesvědčí ani vám, ani vašemu make-upu. Odhalte s námi ty největší mýty o líčení a přestaňte jim věřit!

Chyba č. 1: „Mícháte“ řasenku

Jak si malujte řasy? Prostě vytáhnete štěteček řasenky a nanesete maskaru, nebo pro jistotu ještě štětečkem „zakvedláte“, aby se na štěteček chytilo co nejvíc barvy? Pokud u vás platí druhá z možností, pak pro vás máme špatnou zprávu. Ano, o něco více barvy skutečně na štěteček dostanete, ale za cenu snížení životnosti řasenky. Jednak můžete usilovným mícháním poničit štěteček, jednak tím vpustíte do řasenky vzduch, který naruší strukturu barvy, způsobí její rychlejší vysychání a také její sníženou přilnavost na řasy. Raději příště naneste na řasy dvě vrstvy maskary – a bez míchání!

Chyba č. 2: Make-up vždy zafixujete pudrem

Ano i ne. Pokud máte mastnou pleť, je pro vás pudr nezbytností. Ale jestliže vás příroda vybavila například suchou nebo normální pletí, pak pudr nemusíte nanášet na celou plochu obličeje. Úplně postačí, když pudr lehce nanesete na tzv. T-zónu. Alespoň nezakryjete rozjasnění, které vaší pleti poskytuje make-up.

Chyba č. 3: Spoléháte na mycí emulzi

Spousta mycích emulzí/gelů/pěn na obličej slibuje dokonalé odstranění make-upu, a tak na ně většina z nás spoléhá jako na jediný prostředek „odlíčení“ (je to rychlé a pohodlné). Jenže to bohužel nestačí. Opravdu byste měla nejprve použít speciální odličovač make-upu a teprve poté mycí emulzi. Případě po omytí obličeje emulzí pokožku ještě „dočistit“ pleťovou vodou či tonikem.

Chyba č. 4: Vhodný odstín make-upu poznáte na zápěstí

Starý trik, který nás naučily naše maminky – kupujeme-li nový make-up a vybíráme jeho pravý odstín, zkusíme několik odstínů nanést na hřbet ruky nebo na vnitřek zápěstí. Který nejlépe sedí, je výherce. Jednoduché, pohodlné…a zcela chybné! Zkuste si někdy přiložit zápěstí k obličeji a podívejte se do zrcadla – odstín pleti na vnitřku zápěstí bude mnohem světlejší. Hřbet ruky je naopak tmavší než obličej. Ideální je vybírat make-up tak, že několik odstínů vedle sebe nanesete na čelist. A na přirozeném světle vyberete ten nejlepší.

Chyba č. 5: Používáte stále stejný odstín make-upu

Konečně jste pro sebe našla ten pravý make-up, a tak se ho držíte a jste rozhodnutá, že ho budete používat celý život (protože najít ho dalo vážně práci). Bohužel, takhle ideálně svět nefunguje ani v líčení. Jednak se naše pokožka mění s věkem, jednak máme různá roční období – zatímco v zimě je většina z nás jak bledule, v létě díky slunci dostane naše pleť zlatavý nádech. A na to byste měla být připravena. Vyplatí se mít po ruce alespoň dva různé odstíny make-upu (navíc se dají mezi sebou míchat).

Chyba č. 6: Oční krém aplikujete ráno, před nalíčením

Používání očního krému je rozhodně dobrý zvyk a neměla byste jej opouštět. Jen si trochu upravte rozvrh a nanášejte jej večer, na odlíčenou pleť. Proč? Některé oční krémy si totiž s make-upem příliš nerozumějí, a tak mohou narušit jeho strukturu, odstín, způsobit, že nevydrží namístě po celý den… Navíc přes noc vaše pleť vstřebá více živin a oční krém bude lépe působit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat