Naučte se triky profesionálů, jak mít dokonalé fotografie

Přemýšlíte, jak je možné, že modelky či herečky (nebo i vaši přátelé) vypadají na fotografiích tak dokonale, zatímco vy spíš působíte jako někdo, kdo se před objektivem ocitl náhodou a tak nějak netuší, co se sebou dělat? Pak pro vás máme několik zaručených tipů, díky nimž budete konkurovat i profesionálům!

Vyhýbáte se na dovolené fotkám, protože máte pocit, že je „kazíte“? Že na nich stojíte divně, tváříte se rozpačitě a vždycky vypadáte úplně jinak, než byste si představovali? Pak to změňte! Je škoda přijít o všechny ty vzpomínky v podobě fotografií, na kterých sami sebe vidíte na nejrůznějších místech, jež jste navštívili.

Co s rukama?

„Stoupni si k tomu stromu a já tě vyfotím!“ Zní to jednoduše. Člověk si prostě stoupne a podívá se do objektivu. Ale co ruce? Kam s nimi? Prostě je nechejte volně spuštěné podél těla – budete působit uvolněně. Rozhodně nestůjte s rukama za zády nebo zkříženýma na prsou. Takový postoj působí obraně, napjatě a vůbec ne přirozeně. Zkusit můžete také „zapózovat“ – dejte ruku (nebo obě) do kapes, případně v bok.

Nastavte pravou tvář

A to doslova. Podle vědců levá strana našeho obličeje více zobrazuje naše pocity. A tak je z ní patrné, že se například neradi fotíme či nejsme zrovna v náladě. Proto svůj obličej lehce natočte tak, aby k objektivu směřovala spíše vaše pravá tvář. Navíc v takové póze budete působit půvabně – vyniknou vaše lícní kosti a obočí a budete působit lehce zasněně. Schválně si to zkuste před zrcadlem.

Kam se dívat

Spousta lidí dělá tu chybu, že se při fotografování dívá přímo do objektivu. Mnohem přirozeněji bude působit, pokud svůj pohled budete směřovat lehce nad něj. Spíše se dívejte na osobu, jež fotoaparát drží. Mimochodem, profesionálové vědí, že není „fér“ fotit člověka z podhledu, a tak na to upozorněte i člověka, který vás fotí. Fotoaparát by měl být přibližně ve stejné výšce jako váš obličej (či lehce výš).

Natočit, pokrčit

Bude na fotografii celá vaše postava? Skvělé. Nestůjte před objektivem čelem, ale pěkně se natočte bokem (jedno významné plus – budete vypadat štíhlejší) a pokrčte lehce nohu, která je blíže k fotografovi. Nebudete působit jako dřevěná loutka, ale budete uvolněnější a půvabnější.

Řekněte sýr

Ano, posledním „tajemstvím“ je úsměv. Tak na něj nezapomínejte! Že zrovna nejste v náladě? Zkuste si před objektivem vybavit nějakou příjemnou situaci, která vám pomůže uvolnit se a vykouzlit na tváři alespoň náznak úsměvu. Profesionální fotografové často mluví s člověkem, jehož mají před objektivem, o jeho zálibách, zvířecích mazlíčcích, dětech… Vědí totiž, že právě příjemná atmosféra zajistí ten správný výraz na tváři.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat