První pomoc při kosmetických katastrofách. Triky na mastné vlasy i pupínky

Občas se něco podobného stane každé z nás – chcete vypadat naprosto úžasně a jako naschvál se zrovna něco nepovede – ráno se probudíte s kruhy pod očima, nestíháte si umýt vlasy a váš pokus o opálené tělo připomíná špatný vtip.

Jak s těmito a podobnými „katastrofami“ zatočit během pár okamžiků?

Mastné vlasy

Pokud si nestíháte vlasy umýt a jsou už tak mastné, že by to ani nějaký šikovný účes nedokázal zamaskovat, sáhněte po tzv. suchém šamponu nebo dětském pudru. Nasypte jej na hřeben a pročesávejte jím vlasy. Pudr má schopnost mastnotu absorbovat, v podstatě ji z vašich vlasů vytáhne. Výsledek sice není bez chybičky, jako kdybyste použily klasický šampon a vodu, ale je rozhodně lepší, než kdybyste vyrazily ven s mastnými vlasy.

Příliš vytrhané obočí

Skončila snaha o dokonalé vytrhání obočí poněkud neslavně? Pokud jste zjistila, že jste to s pinzetou malinko přehnala, nezoufejte. Než vám chybějící partie obočí dorostou, zkuste následující trik. Vezměte tužku na obočí, která je o odstín světlejší než vaše přirozená barva, poté hřebínkem na obočí (pokud jej nemáte, klidně požijte kartáček na zuby) načesejte obočí proti směru jeho růstu, do mezer aplikujte tužku a nakonec můžete obočí lehce přepudrovat, aby se zásahy tužkou zjemnily. Nakonec obočí zase pěkně učešte do jeho původní polohy.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Domácí peeling na rty

Oteklé oči

Pokud máte za sebou probdělou noc nebo vás trápí sezonní alergie, může se to projevit na vašich očích. Pokud tedy potřebujete co nejrychleji vyřešit oteklé oči, vezměte dva sáčky zeleného čaje, namočte je a poté na několik minut uložte do mrazáku. Když jsou krásně studené, položte je na zavřené oči a nechte 10 minut působit. Otoky se zmírní, i když spánek čajové obklady nahradit nedokážou. Abyste zamaskovala i poslední stopy probdělé noci, aplikujte na víčka do vnitřních koutků světlý třpytivý stín.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Trendy make-up: Kouřové líčení ve čtyřech krocích

Pupínek

Máloco dokáže pokazit náš bezchybný vzhled (a náladu), jako když se ráno probudíme a při pohledu do zrcadla na tváři objevíme zarudlý pupínek. Ale ani v té chvíli není třeba zoufat – otok a zarudnutí zmírníte pomocí kostky ledu, zbytek zamaskujete korektorem. Naneste jej pomocí štětečku. Pokud to bude potřeba, naneste dvě vrstvy, abyste si byla jistá, že se korektor během dne nesetře. Nakonec postižené místo přepudrujte transparentním pudrem.

Nerovnoměrně rozetřený samoopalovací krém

Občas se stane, že i přes veškerou snahu zůstane na rukou či v záhybech kůže (kotníky a spol.) o něco silnější vrstva samoopalovacího krému, který na pokožce vytvoří nevzhledné šmouhy. Abyste se jich zbavily, vezměte si vatový tamponek, namočte jej v citronové šťávě a potírejte jím tmavší místo po dobu 30 až 60 vteřin. V případě potřeby můžete postup zopakovat.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat