TEST aviváží s vůní parfémů: Oblečte se do luxusu!

Lenor přináší dvě novinky z kolekce Parfumelle, a tak jsme je spolu s vámi hned vyzkoušeli. Kolekce Lenor Parfumelle byla vyvinutá ve spolupráci s předními výrobci parfémů. Tajemství Lenoru Parfumelle je podle výrobce založeno na jednoduchém, ale technologicky vyspělém principu. Vonné mikrokapsle, zachycené na oblečení během máchání, se uvolňují s každým vaším pohybem. Vůně, do které se oděvy zahalí, je tak jemná, že se neprolíná s oblíbeným dámským parfémem nebo tělovým balzámem.

A jaké vůně pro letošní sezonu Lenor nabízí?

Mysterieuse – klasická a ženská vůně, která obsahuje kytici vůní, skládající se z červeného ovoce, brusinek, malin a ostružin, s nádechem vanilky a pudru, zatímco základní vůně je tvořena lékořicí a dalšími vonnými látkami.

Intriguante – zosobnění smyslné elegance, bohatá a krémová vůně, tvořená orientální, kořeněnou a květinovou směsí v horních tónech s nádechem ovocných tónů grapefruitu, koření, meruňky a červeného ovoce, spojené s hřejivou květinovou kombinací konvalinky, vonokvětky, pudru a silovoně s jemným odstínem dřeva, jantaru, koření a dalších vonných látek.

Co na to Bety. cz a její čtenářky? 

Za redakci testovala redaktorka Zorka a za čtenářky Květa P. z Prahy, maminka na mateřské dovolené a Nina H. ze Světlé nad Sázavou, asistentka v advokátní kanceláři.

Redaktorka Zorka

Musím přiznat, že představa aviváže, která by dokázala z oblečení uvolňovat vůni podobnou parfému, mě docela lákala. A dvěma novým vůním z kolekce Lenor Parfumelle se tato snaha rozhodně upřít nedá.

Nákup aviváže se u mě neobejde bez několikaminutového rituálu očichávání všech lahví v regálu, i přesto, že vím, že nakonec skončím zase u své staré oblíbené. Díky tomuto „očichávacímu“ cvičení jsem se naučila, že některé vůně zkrátka musíte vyzkoušet až na prádle – koncentrované v láhvi mohou totiž působit až příliš silně. To je, mimochodem, i případ aviváží Lenor Parfumelle Mysterieuse a Intriguante, které jsme testovali. V obchodě se vám jejich vůně mohou zdát příliš intenzivní a přeslazené. Ale byla by škoda nedat jim šanci.

Je pravda, že jsem lila aviváže do pračky nejen se zvědavostí, ale i s trochou obav. Přece jen jsem zvyklá na jiný druh vůně. O to příjemnější bylo překvapení, když jsem prádlo věšela – aviváž ho krásně provoněla a vůně vůbec nebyla tak koncentrovaná a silná jako v láhvi. A to platí pro obě novinky z kolekce Lenor Parfumelle.

Zajímavé je, že k vůni Intriguante (vínovo-fialová lahev) jsem byla skeptičtější než k její sestře Mysterieuse (modro-fialová láhev), zdála se mi příliš kořeněná a sladká, ale na prádle nakonec z mého pohledu (čichu) dopadla lépe. Mému příteli se paradoxně více líbila vůně Mysterieuse. Ale pozor, pravděpodobně by žádný muž tak docela neocenil, kdyby jeho košile voněly po jakékoli z nových dvou aviváží kolekce Parfumelle – jsou totiž vysloveně ženské, s francouzským nádechem a jemně květinové. Možná by stálo za to, kdyby se výrobci rozhodli udělat podobnou aviváž i pro muže – pokud pravidelně jezdíte MHD, jistě byste ocenili, kdyby někteří z přítomných zástupců „silnějšího“ pohlaví voněli alespoň po aviváži.

Co se týče postupného s dlouhodobého uvolňování vůně, které slibuje výrobce aviváží Lenor Parfumelle Mysterieuse a Intriguante, musím přes počáteční nedůvěru přiznat, že tento slib obě aviváže splnily. I když sundáte po celodenním nošení tričko, stále z něho slabou vůni aviváže cítíte (i když po několika hodinách už ne tak silně, jako když si jej ráno oblékáte – to opravdu stačí mít tričko na sobě, večer do něho musíte „zabořit“ nos). Navíc máte díky vypranému prádlu pěkně provoněný šatník.

Závěr redakce
Novinky Lenor Parfumelle Mysterieuse a Intriguante pro mě byly příjemným překvapením a kdoví, možná se stanou i konkurenty mé několikaleté stálice na poli aviváží… A to se za ta léta jen tak nějaké vůni nepodařilo.

Čtenářka Květa

Musím přiznat, že jsem vždy brala aviváž jako nutné zlo – aby prádlo nebylo jako hřebíky – takže jsem vždy volila tu nejlevnější možnou variantu bez jména. Stejně kriticky jsem přistupovala i k testu aviváží Lenor. Když jsem ale otevřela pračku s prádlem, rozvinula se v místnosti neskutečná vůně. Říkala jsem si, že je to jen "reklamní trik", že ta vůně stejně hned vyprchá, a prádlo jsem pověsila. Po pár dnech, kdy uschlo, jsem zažila další šok, při každém dotyku na prádlo se znovu rozlila ona známá vůně a ta vydržela dokonce i po celý týden, co jsem měla prádlo uklizené ve skříni. Možná umí vonět i déle, ale tričko už jsem holt potřebovala obléknout :)

Celková známka: 1-
Aviváž Lenor Mysterieuse 1: Obecně nemám ráda těžké vůně a tahle byla přesně podle mého gusta. Jako bych otevřela košík plný čerstvého letního ovoce!
Aviváž Lenor Intriguante: Nejsem fanoušek těžkých květových vůní, ale moje maminka, která s testem pomáhala, by naopak volila jako vítěze tuto.

Čtenářka Nina

Testování bylo v mém případě trochu neobjektivní, protože Lenor kupuji již řadu let. Ale je pravda, že vždy raději sáhnu po "neutrálních" vůních, i kvůli tomu, že peru dohromady i manželovo prádlo. Nové vůně Lenor ale po otestování způsobily malou revoluci ve víkendovém praní. Už mám doma dvě aviváže, jednu na praní prádla, kde jsou i věci manžela a dětí a pak mám vlastní, kde peru svá trička a svršky. Ovocná vůně se totiž udrží na prádle i několik dní po vyprání, stačí prádlo jemně promnout látku mezi prsty a vůně je stejně intenzivní jako první den! Tleskám!

Celková známka: 1 s hvězdičkou
Aviváž Lenor Mysterieuse 1: Už samotný obal ve mně vzbudil dojem luxusu. Barevné provedení mi přesně padlo do noty.
Aviváž Lenor Intriguante: Můj velký favorit a "nový člen rodiny" :)

Děkujeme odvážným čtenářkám Květě a Nině, že se testu zúčastnily! A pokud se chcete i vy zapojit do našich redakčních testů, neváhejte nám napsat na redakce@bety.cz!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat