Péče o pleť po čtyřicítce. Dopřejte jí vše, co potřebuje

Tak jako se s věkem mění nároky na péči o zdravotní stav našeho těla, tak i naše pokožka vyžaduje odlišnou péči, než když nám bylo něco přes dvacet. Jak se o ni starat abychom jí dopřáli vše, co potřebuje k uchování co nejdelší mladosti?

S věkem naše pleť ztrácí svou pružnost, může působit unaveně, bez jiskry, začínají se tvořit vrásky. Jak zpomalit působení času?

Ten pravý krém

Porozhlédněte se v parfumerii či drogerii nebo lékárně po krému, který je určen pro péči o měnící se pokožku. Co by měl obsahovat? Nemusíte vysloveně kupovat krém či sérum proti vráskám, ale zkontrolujte, zda je vybraný produkt hydratační (pleť po čtyřicítce ztrácí vodu mnohem rychleji) a zda obsahuje retinol. Dalšími složkami, jež vaší pokožce prospějí, jsou kyselina hyaluronová a ceramidy. Nelekejte se, pokud bude krém o něco hutnější než váš dosavadní.

Pravidelný peeling

Jak jste na tom s peelingem? Většina žen jej sice praktikuje, ale o nějaké pravidelnosti nemůže být příliš řeč. Tak tento postoj přehodnoťte a pleti dopřejte exfoliaci jednou či dvakrát týdně. Jen dbejte na to, abyste si pořídila skutečně jemný peeling – pamatujte, že přílišná námaha vaší pleti také neprospívá. Exfoliace má zbavit vaši pokožku odumřelých buněk, ne z ní sedřít ty živé a zdravé.

Hydratace zevnitř

Odevšad slýcháme o důležitosti dodržování pitného režimu. Ovšem ten se projeví nejen na našem zdraví, ale i kráse. Jak už jsme naznačili – pleť po čtyřicítce ztrácí hydrataci velmi snadno, a tak je třeba ji doplňovat. Nejen zvenku příslušným krémem, ale především zevnitř. Takže dbejte na to, abyste každý den vypila nejméně dva až tři litry vody!

Zapomenutý krk

Náš věk často neprozradí ani tak případné vrásky na čele či okolo očí a úst, ale pokožka na našem krku. Ano, také ta stárne společně s námi! Proto krk a dekolt při péči o pleť neopomínejte! Nemusíte si pořizovat žádné speciální kosmetické „vychytávky“ a produkty, stačí, když budete na krk používat ty, jež se starají o váš obličej.

Nutná ochrana

Tohle pravidlo sice platí bez ohledu na věk, ale protože patří k těm nejčastěji porušovaným, není od věci ho zmínit. Vždy svou pokožku chraňte před škodlivými slunečními paprsky krémem s ochranným UV faktorem! A nejen když svítí slunce – i přes mraky UV záření dopadá na povrch zemský, a tedy i na nás. Bez ohledu na roční období.

Vyvážený talíř

Není žádným překvapením, že na naši pleť má velký vliv i to, co jíme. Nezapomínejte na svůj jídelníček zařazovat potraviny bohaté na vitaminy a antioxidanty či omega-3 mastné kyseliny. Jezte hodně ovoce a zeleniny, oříšky či semena, ryby… Pokud máte pocit, že by vaše pleť potřebovala extra výživovou vzpruhu, porozhlédněte se po nějakých doplňcích stravy, jež jí dodají, co potřebuje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat