Nápoje pro krásnou pleť. Jaký tekutý doping jí dopřát

Na stav naší pleti má nezanedbatelný vliv i nás pitný režim. A nejde jen o to, zda dodržujeme onu minimální denní dávku tekutin pohybující se okolo 2 litrů. Rozhodující je také to, jaké nápoje pleti dodáváme. Pokud vás trápí například problematická pokožka, určitě jí dopřávejte některý z následujících moků.

Čaj matcha

Matcha je stále ještě nováčkem na poli čajů, ale rychle získává na oblíbenosti. A není divu! Obsahuje 137krát víc antioxidantů než klasický zelený čaj, navíc působí protizánětlivě a podporuje metabolismus. A to je skvělá zpráva i pro naši pleť. Toxiny nemají šanci a pleť je s každým šálkem zdravější. Tak si dopřejte každý den jeden!

Čaj z kurkumy

Také kurkuma se v souvislosti se zdravím a krásou skloňuje čím dál častěji. Působí protizánětlivě, nedá šanci virům ani bakteriím a také plísně ji rozhodně nemají rády. Představuje jeden z nejsilnějších antioxidantů, a tak není divu, že se stala předmětem zkoumání mnoha slovutných vědeckých pracovišť. Také naší pokožce prospívá. Však je oblíbenou ingrediencí pleťových masek. Nicméně můžete jí pokožce dodat i „zevnitř“. Stačí spařit lžičku kurkumy šálkem vody a máte přímo zázračný nápoj.

Mátový čaj

A do třetice ještě jeden čaj, tentokrát mátový. Účastníci amerického výzkumu, kteří si dopřávali denně dva šálky čaje z bio máty, zaznamenali už po měsíci zlepšení aknózní pleti o 25 %, po třech měsících dokonce o 51 %. A co si po oním „zlepšením“ představit? Méně pupínků, zarudnutí i prozářenou pokožku.

Kefír

Oblíbený nápoj našich babiček se konečně vrací na výslunní. A je to rozhodně dobře. Díky přátelským bakteriím prospívá střevní mikroflóře a naší imunitě, a tedy i pokožce. Může za to především látka lakroferrin, již kefír obsahuje. Nedávná studie pak odhalila, že lidé, kteří si dopřávali každý den sklenici kefíru, měli po 12 týdnech až o 39 % méně akné než ti, kteří tento nápoj nevyhledávali.

Višňová šťáva

Višně jsou velmi zajímavé ovoce – obsahují spoustu antioxidantů, vitaminy A, B, C a D a řadu dalších látek, jež pleti výrazně prospívají. Mimo jiné tyto trpké plody stabilizují pH pokožky, a navíc mají protizánětlivé účinky. Jelikož však mají sezonu jen poměrně krátce, spolehnout se musíte především na višňové džusy. Jenže pozor! Abyste své pleti (a nejen jí) opravdu prospěli, je nutné kupovat 100% šťávy – bez cukru a dalších aditiv, jež mohou naopak pořádně škodit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat