Nevzhledné rýhy na nehtech. Dají se odstranit

Otravné a nevzhledné rýhy na nehtech? Nenechte se jimi otrávit! Jezte vhodné potraviny a po ruce mějte „mastné“ zachránce. Které?

Horizontální „hřebeny“, na rozdíl od těch vertikálních, mohou být způsobeny změněným zdravotním stavem, který musí být identifikován a ošetřen odborníkem. Pokud jsou na nehtech viditelné linie, je dobré navštívit lékaře. Ten pravděpodobně hned bude vědět, co je příčinou.

Špatné stravovací návyky, nadměrná suchost nehtů a příliš mnoho výletů do nehtových salonů – to jsou jen některé z nejčastějších důvodů, proč se na nehtech objevují svislé čáry. Pokud i vy máte se stavem svých nehtů problém, sáhněte si do svědomí a identifikujte problém. Pak je snadnější ho řešit! A co dělat, pokud už víte, „která bije“? Vyzkoušejte některý z těchto účinných domácích prostředků.

Nutričně vyvážené jídlo

Ujistěte se, že vaše každodenní strava obsahuje potraviny, které dodávají tělu tolik potřebné živiny. Svoji pozornost zaměřte zejména na dobroty bohaté na bílkoviny, železo, zinek a vitamin C. Nezapomeňte ani na potraviny s vitaminem B (mléčné výrobky, vejce a kuřecí maso).

Konzumace ryb, ořechů a semen

Pravidelně konzumujte ryby, jako je makrela, losos a sleď, dále ořechy typu kešu, mandle či pekanové ořechy, dýňová semena, slunečnice a sezamová semínka. To proto, že se jedná o vynikající zdroje omega-3 mastných kyselin, tedy zdravých tuků, které vaše nehty vyžadují.

Dostatečný pitný režim

Nejen vaše pokožka a vlasy musejí být správně hydratovány, i nehty potřebují závlahu! Z tohoto důvodu byste měli denně vypít 8 sklenic vody, což odpovídá přibližně dvěma litrům vody. Myslete i na to, že je třeba pitný režim navýšit, pokud je horko, nebo cvičíte.

Udržování mastného filmu

Kromě hydratace nehtů zevnitř je vhodné starat se i o mastný film - zvenku. K tomu se báječně hodí rostlinné oleje. Během dne, kdy se naskytne chvíle volna, naneste na nehty kapku jojobového, kokosového, mandlového nebo olivového oleje. To udrží vaše nehty hydratované, silné a zdravé.

Vzdejte se často prováděné manikúry

Pravidelně chodíte do nehtového salónu, protože milujete upravené nehty? Tato péče je ale nakonec může oslabit, což způsobuje ony nevzhledné rýhy. Rozmyslete si, jestli se do zlepšení stavu těchto „vymožeností“ nevzdáte… Koneckonců, sezona rukavic nebude trvat věčně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat