Líčení pod brýle. Udělejte z nich přednost a zdůrazněte oči

Už dávno neplatí, že brýle jsou jen nutné zlo. Díky nekonečné možnosti vybrat si velikost, tvar nebo barvu jsou totiž „zvětšovací skla“ skvělým módním doplňkem. A ten navíc můžete ještě povýšit vhodným líčením.

Jak se pod brýle nalíčit, aby vynikly nejen ony, ale i vaše krása?

Pozor na vrásky

Ne nadarmo se brýlím přezdívalo „zvětšovací skla“. Ony totiž opravdu zvětšují, což je skvělá zpráva pro vaše oči, ale už o něco horší v případě, že se vám v okolí víček usadily více či jemné vrásky. I když jsou většinou poměrně nenápadné a navíc spoustě lidí sluší (však se říká, že jsou od smíchu), nebezpečí může spočívat ve snaze je za každou cenu zakrýt. Příliš těžký a hutný make-up či korektor dokáže jemné linky ještě zdůraznit. V kombinaci se zvětšovacím efektem brýlí pak na vrásky jen zbytečně upozorníte. Volte proto co nejlehčí líčidla, která nevytvoří efekt „závějí“ okolo očí.

Ta pravá linka

Pod brýlemi skvěle vypadá, když máte na horním víčku namalovanou linku. S tou dolní to nepřehánějte – může se totiž stát, že za skly budete vypadat spíše ospale a unaveně. Soustřeďte se tedy na linku horní. Že pro vás černá tužka není tím pravým ořechovým? Podívejte se v obchodě po hnědé. Působí mnohem přirozeněji a ne tak výrazně.

Pěkně od sebe

Mimochodem, když už jsme u linek – jejich konec (na vnější straně horního víčka) můžete malinko protáhnout směrem nahoru. Nejenže se vám opticky projasní pohled, ale vyhnete se i tomu, že vaše oči budou za brýlemi vypadat příliš blízko u sebe (tento efekt mají především brýle, jejichž jsou obroučky výrazně širší než obličej, respektive které přesahují výrazně oči).

Kamarádi stíny

Oči můžete zvýraznit také s pomocí očních stínů. Nezapomeňte do vnitřního koutku nanést vždy světlejší odstín – krásně se vám projasní pohled. Ostatně oči zdůrazníte za skly světlejšími stíny, nemusíte se bát ani těch, jež se jemně třpytí. Pamatujte, že tmavou barvu mají většinou obroučky brýlí, a tak oči vyniknou spíš se světlejším líčením.

Zapomenuté obočí?

Pozornost věnujte také úpravě svého obočí. Rozhodně nespoléhejte na to, že bude vlastně schované za obroučkami (protože nebude). Ačkoli vám primárně rámují oči brýle, obočí je jimi také zvýrazněno. Nejen proto, že díky zvětšovacímu efektu je vidět každý zapomenutý „chloupek“ – brýle přitáhnou pozornost ke každé nedokonalosti. Není nutné, aby bylo obočí extra výrazné, spíše se soustřeďte na to, aby působilo čistě a přirozeně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat