Jak na rozšířené póry. Zkuste na ně vyzrát kávou

Zdají se vám vaše póry zase o něco větší? Napravte situaci pomocí horké páry s přídavkem esenciálních olejů nebo kávovou maskou. Za spolehlivé řešení téhle patálie platí i hrst ovesných vloček smíchaných s medem.

Rozšířené póry. Zasáhl tenhle problém i vás? Pravdou je, že by to stejně dřív či později přišlo, neboť jejich vznik úzce souvisí s přirozeným stárnutím. Ostatně, sami dermatologové připouštějí, že mezi pětadvacátým a padesátým rokem života se jejich velikost může klidně i zdvojnásobit. K urychlení tohoto procesu podle nich přispívá i nedostatečná péče o pleť, hyperaktivita mazových žláz nebo používaní kosmetiky s obsahem dráždivých látek. Co s tím? Je třeba si uvědomit, že póry z povrchu pokožky úplně nevymažete, nicméně udržet jejich viditelnost v rozumných mezích naštěstí možné je. A tyto prostředky vám s tím pomohou!

Pára jako nízkonákladové řešení

Horká pára je účinnou a hlavně levnou metodou, na kterou můžete vsadit. Všechno, co potřebujete, je vlastě jen vroucí voda ve větší nádobě. Jakmile se nad ni nahnete a přikryjete hlavu ručníkem, procedura může začít. Nutno dodat, že když do vody přidáte i byliny nebo esenciální oleje, efektivita kúry se několikanásobně zvýší. Zkusit tedy můžete doporučovaný heřmánek, levanduli či tymián. Z vonných olejů se vyplatí sáhnout po rozmarýnu, šalvěji, bergamotu nebo jalovci. Jak dlouho napařovat? Bohatě stačí nějakých 15 minut, poté si osušte tvář a použijte běžný hydratační krém.

Káva jako vzpruha pro psychiku i pokožku

Kofeinový nakopávač není jen vyhledávaným stimulantem, rovněž platí za báječný exfoliační prostředek. To znamená, že dokáže perfektně odstranit odumřelé kožní buňky. Tento druh peelingu je vhodný nejen při rozšířených pórech, ale i nestejnoměrném zabarvení kůže. Zároveň předchází tvorbě pigmentových skvrn, přičemž usnadní lepší absorpci používaných zkrášlujících produktů. Promíchejte polévkovou lžíci mleté kávy se stejným množstvím olivového oleje. Směs si následně naneste na postižená místa a proveďte jemnou masáž krouživými pohyby. Zbývá už jen opláchnout všechny pozůstatky a těšit se z výsledku, který uvidíte a ucítíte téměř okamžitě.

Také ovesné vločky svedou divy

Máte doma ovesné vločky? Výborně, snaha o zdravý životní styl se vám teď vyplatí ještě o něco víc. Tento obilný výrobek má totiž úžasné kosmetické využití! Celkově zlepšuje stav pokožky, vyrovnává její tón, normalizuje pH a bojuje proti akné i různým vyrážkám. Ovšem dokáže „usměrnit“ i nežádoucí velikost pórů! Pokud se ptáte, jak jmenované benefity dostat na svůj obličej, nejprve „seznamte“ hrst vloček s pár kapkami jablečného octa a čajovou lžičkou medu. Získaný zlepšovák aplikujte, kam je třeba, a poskytněte mu dvacetiminutové volné pole působení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat