Vážně se mužům víc líbíme nalíčené? Pánové mají jasno

03.03.2019 | Krása a móda

Také se den co den trápíte s líčením a odličováním, ačkoli byste se na to nejraději vykašlala? Jenže si říkáte, jak byste pak mohly vyjít z domu nebo se ukázat manželovi? Možná budete překvapené, jaký názor mají na ženské líčení muži.

„Nenalíčená nevycházím“

Ptali jsme se dvaceti žen, proč se vlastně líčí, a poté jsme vyzpovídali stejný počet mužů a chtěli jsme vědět, zda se jim to vůbec líbí. Odpovědi se, až na drobné výjimky, moc nelišily.

„Líčím se, abych byla krásnější, to je přece jasný,“ říká devatenáctiletá Lucie. Vedle ní přikyvuje stejně stará Petra. „No, a abychom se víc líbily mužům,“ dodává Lucie.

„Já se líčím, protože po ránu vypadám jako mrtvola. Nechtěla bych, aby mě takhle viděl můj manžel. Samozřejmě se tomu někdy nevyhnu, ale snažím se nechodit bez make-upu příliš často. Nešla bych nenalíčená ani s košem,“ svěřuje se Helena (32).

Co na to muži?

Otázka pro muže zněla: „Líbí se vám vaše přítelkyně, a ženy obecně, více nalíčené nebo nenalíčené? Proč si myslíte, že se ženy líčí?“ Možná budete překvapené, ale muži v tomhle mají poměrně jasno. Obecně lze říci, že čím mladší muž, tím méně mu make-up vadí. Ovšem starší ročníky upřednostňují přirozenost.

„Nalíčené ženy mi nevadí, ale nesmí to být přehnané. Nesnáším, když na sobě mají silnou vrstvu make-upu nebo příliš výrazné líčení na očích. Jednak to vypadá nepřirozeně a také mají tendenci neustále si obličej hlídat, zda se jim někde něco nerozmazalo. Jednou jsem chtěl jednu takovou vášnivou milovnici make-upů pohladit po tváři a dostalo se mi mnoha výčitek, jak jí zničím její hodinovou snahu. Tak to mi fakt vadilo,“ vypráví sympatický Ondřej (31).

„Já si myslím, že ženy se líčí kvůli sobě, ne? Protože já osobně nesnáším, kdy si dávají na pusu všechny ty lepivé balzámy a rtěnky. A co vím, nemají to rádi ani moji kamarádi. Vlastně podle mě žádný chlap nesnáší make-up na vlastním obličeji, takže na tom partnerčině to minimálně odrazuje od toho, abych ji třeba políbil,“ uvažuje Roman (26).

„Ne, nemám to rád. Žena má být taková, jaká je. Opravdu netoužím po ranním překvapení v podobě jiného člověka po mém boku. Chci ženy takové, jaké jsou. A proč se líčí? To nevím. Možná se nikdy mužů nezeptaly, zda je to opravdu nutné,“ odhaduje šarmantní Marek (46).

Výsledek

Dvacet z dvaceti žen odpovědělo, že se líčí proto, že tím řeší domnělé nedokonalosti a připadají si atraktivnější. Šestnáct z nich na otázku, zda si myslí, že se to mužům skutečně líbí, odpovědělo, že jsou si tím jisté. Zbylé čtyři si odpověď netroufaly odhadovat.

I muži se poměrně shodovali. Dvanáct mužů odpovědělo, že líčení respektují, ale nevyžadují ho a dávají přednost přirozenému vzhledu, samozřejmě, drobné úpravy, jako je například trhání obočí, vítají. Tři další byli jednoznačně proti a zbylým pěti se líčení líbí. Podotýkají však, že nesmí být přehnané.

Sečteno a podtrženo, možná bychom měly přestat utrácet za drahou kosmetiku a ušetříme tím nejen mnoho peněz, ale také času, který můžeme věnovat třeba aktivitám s partnery. Jistě bude váš vztah pestřejší, když vás budou moci pohladit po tváři, vášnivě políbit nebo pozvat do bazénu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat