Správná péče o vlasy: Nezapomínejte ani na očistu hřebenů

Vlasy jsou ozdobou každé ženy, a tak se nejedna z nás snaží o svou hřívu pečovat nejrůznějšími dostupnými preparáty, ať už přes vlasové zábaly, masky či speciální oleje. Co je to však platné, když často selhává i základní údržba vlasů? Na tyhle věci si dejte pozor!

Krása vlasů začíná u jejich péče. Jakých chyb se vyvarovat již při umývání? Při každé proceduře jemně promasírujte vlasovou pokožku, podpoříte tím krevní oběh i růst kštice. Mimochodem, dobrý šampon se pozná podle množství pěny Čím méně pění, tím je lepší a ke hřívě šetrnější. A i u dalších prostředků je třeba opatrnosti. Používejte kondicionér nejlépe stejné značky jako je šampon. Volte druhy s extrakty z rostlin obohacené o vitaminy. Co se týče oplachování vlasů, je ideální vlažná voda, v závěru pak studená. (Horká voda vlasy poškozuje a ničí.)

Schnutí vlasů? Prameny musí být jako v bavlnce!

K mokrým vlasům se chovejte s velkou opatrností, jemně je ručníkem, nikdy netřete hlavu příliš rychle. Co nejčastěji nechte prameny přirozeně uschnout, bez použití fénu. K prvnímu rozčesávání vyberte široký hřeben s většími zuby, nejlépe dřevěný.

Péče navíc. Využijte bylinky i éčko!

Během dne vlasy jednou či dvakrát vykartáčujte od krku směrem k čelu. Provádějte tento trik v předklonu, zlepšíte tím cirkulaci krve. Jako vynikající kondicionér vyzkoušejte olej z hroznových jader. Po umytí vetřete několik kapek do vlasové pokožky. Pokud jsou vaše vlasy bez lesku, zaměřte se na vitamin E, a to nejen vnitřně. Propíchněte dvě kapsle tohoto zázraku a vmasírujte ho do kořínků. A jak se to má s bylinkami?

Tolik oblíbený čaj z kopřiv dodá vlasům potřebnou výživu, a navíc je vhodný při léčbě lupů. Heřmánek zase přidá lesk díky obsahu přírodních polymerů. Potřebujete spíš podpořit růst a pevnost? Pravidelně zastřihávejte konečky. V této souvislosti se běžně doporučuje interval osmi týdnů.

V neposlední řadě nezapomínejte ani na údržbu hřebenů a kartáčů. Odstraňujte pomocí pinzety zachycené vlasy a jednou za čas dopřejte svým pomocníkům lázeň v mýdlové vodě. Když je kartáč silně znečištěný, přidejte do očistné koupele jedlou sodu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat