I rty si zaslouží svou zkrášlující masku

Kvalitní a precizní make-up se vzhledem dokáže zázraky. Jenže co to platné, když výsledný dojem kazí suché a viditelně nezdravé rty? Jestli i pro vás představují problém, spolehněte se jisté přírodní složky, ke kterým patří třeba smetana. Z měkkosti a vláčnosti svých úst se zaradujete téměř okamžitě!

Už vás někdy napadlo, že o rty je třeba se starat stejně jako o zbytek těla? Není pochyb o tom, že kromě našich rukou, nohou, obličeje a loktů i ony vyžadují jistou pozornost a péči. Je důležité udržovat je vyživované, měkké, zdravé a pružné. Jedině tak se na nich rtěnky, a zvlášť ty tmavé, dobře vyjímají. Jaké potraviny na ně mají doslova wellness efekt? Mandlový olej se považuje za zázrak číslo jedna. Jen jedna kapka vmasírovaná do rtů (dva až třikrát denně) nesmírně pomáhá. Stejně jako tahle vynikající maska!

Když letní polibky, tak stylově!

Připravte si 50 g medu, 20 g nebo 4 lžičky cukru, 5 ml růžové vody a 5 ml vanilkové esence. Všechno dobře promíchejte a každý den trochu směsi naneste na své rty. Pár minut provádějte krouživé pohyby, poté nechte pět minut působit a následně smyjte. Med je jedním z nejsilnějších zvlhčovačů přírody. Cukr pomůže odlupovat a změkčit pokožku, růžová voda udrží rty pružné a tónované. Tato nádherná kombinace společně zjemní, očistí a vyživí vaše rty! Není však jediná, kdo citlivé a jemné pokožce tohoto typu prospívá. Už jste slyšeli o mandlovém krému neboli pastě?

Smetana na několik způsobů

Je k dostání v prodejnách zdravé výživy. Jedná se o potravinu, která zastává roli vynikající pomazánky či přísady sladkých receptů. Vezměte 2 lžičky této mandlové pasty, 1 lžičku nastrouhané syrové brambory, šťávu z půlky citronu a 1 lžičku čerstvé smetany, která má hydratační účinky. Opět dobře promíchejte a naneste na rty. Nechte působit 10 minut a otřete nebo omyjte vlažnou vodou. Tato maska se zázračnými účinky se aplikuje dvakrát až třikrát týdně.

Co se týče popraskaných a bolestivých koutků, opět platí, že důležitá je hlavně hydratace. Smetana nanesená na postižené oblasti a následné zchlazení kostkou ledu zabírá jako nic jiného. Uklidnění se v těchto případech dostaví co nevidět.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat