Recepty na krásu podle hollywoodských idolů. Buďte božská jako Marilyn!

Dnes má každá hollywoodská celebrita vlastní návod na „dokonalou postavu“. Jak se ale udržovala fit třeba božská Marilyn Monroe nebo křehká Audrey Hepburn?

Ve své době byly symboly ženství a krásy, které dodnes překonala jen málokterá herečka. Jaký byl jejich recept na zdraví a krásu?

Marilyn Monroe

Z pohledu dnešních hollywoodských standardů (o jejichž přirozenosti a blahodárnému vlivu na lidský organismus se dá často úspěšně pochybovat) byla hvězdná Marilyn ženou „krev a mlíko“, nicméně to jí rozhodně neubralo na kráse a přitažlivosti, naopak!

Málokdo ví, že byla jednou z prvních hereček, jež vyznávaly zdravé stravování (pravda, kazil jí to alkohol a léky). Podle vzpomínek přátel Marilyn často chodila sama nakupovat potraviny a byla vášnivou kuchařkou – a prý vždy vařila zdravě.

Audrey Hepburn

Drobná kráska vynikala (mimo jiné) vždy perfektním držením těla, jež podle odborníků nejen předchází bolestem páteře, ale také zlepšuje zažívání. Nebyla prý nikdy velkou fanynkou cvičení, ovšem velmi ráda se procházela, i když měla nabitý den, vždy si podle okolí našla chvilku, kdy se mohla chůzi věnovat. Audrey si také vybírala, co zařadí na svůj jídelníček, jedla hodně zeleniny a ovoce, občas si dopřála oblíbené těstoviny, a když dostala chuť na sladké, uloupla si kostičku čokolády. A jaký byl její trik pro krásu? Odpolední spánek!

Katharine Hepburn

Katharine byla jednou z prvních hollywoodských krásek, jež nejen milovaly sport, ale které jej veřejně propagovaly. Herečku k pohybu přivedli rodiče, kteří ji prý povzbuzovali, aby naplno využila potenciál svého těla. Věnovala se především plavání, golfu a tenisu, ale nevyhýbala se ani jiným sportům – aktivní zůstala, i když již dávno překročila šedesátku. V jednom z rozhovorů, který poskytla v 84 letech, se pochlubila, že ještě stále dokáže stát na hlavě nebo chodit po rukou. A to je rozhodně hodno velkého obdivu!

Greta Garbo

Když se novináři ptali Grety, jak se udržuje zdravá, odpověděla, že se každé odpoledne opaluje nahá. Jinak ovšem byla takhle slavná herečka vyznavačkou každodenního pohybu a podle přátel milovala kempování v přírodě.

Byla ovšem také skoro celý život vegetariánkou (i když podle některých nijak přísnou) – jako jedna z prvních obyvatelek Hollywoodu.

Marlene Dietrich

Nejspíš by vás to nenapadlo, ale tahle hvězda a ikona černobílého filmu byla jednou z prvních hereček, již filmové studio vyzvalo, aby zhubla. Krásná Marlene musela kvůli natáčení dodržovat přísný dietní režim (z dnešního pohledu nijak zdravý a příliš jednotvárný) sestávají se z vývarů, sýru cottage a toastů. Producenti po ní rovněž chtěli, ale své tělo náležitě vytvarovala, a tak se začala věnovat sportu. Později si prý našla zdravější způsob, jak si udržovat ideální postavu.

Elizabeth Taylor

„Když jsem u filmu začínala, jen málo žen v té době pravidelně cvičilo, takže ani já jsem neměla žádný ‚sportovní program‘, který by mě udržel ve formě. Ale vždycky se mi líbila jízda na koni a měla jsem ráda plavání či chůzi,“ svěřila se krásná herečka. Také ona musela hubnout kvůli producentům – pro snímek National Velvet držela dietu sestávající se především z potravin s vysokým obsahem proteinům a začala s pravidelným pohybem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat