Péče o porézní pokožku domácími prostředky

Už s rozšířenými póry pomalu ztrácíte trpělivost? Nenechte si jimi dál otravovat život a usměrněte je pomocí kávy, kakaa, jedlé sody nebo ledu. Výsledek vás nadchne!

Zvětšené póry jsou častým kosmetickým nešvarem, který se podílí na rozvoji akné a černých teček. Slyšeli jste, že za tuhle svízel nese odpovědnost genetika? Zčásti máte pravdu, nicméně k rozšiřování pórů hodně přispívá i přirozené stárnutí a neschopnost pokožky vyrábět kolagen, stejně jako používání nevhodné kosmetiky, opalování a nezdravý životní styl. Jenže co s tím? Tyhle domácí zlepšováky se neminou účinkem!

Led. A proč ne?

Někdy mívá i ten nejsložitější problém naprosto jednoduché řešení. A platí to i v případě problematické pleti. Tu blahodárně ošetří obyčejné kostky ledu. Budete-li si jimi přejíždět po obličeji, kůže se téměř okamžitě stane pružnější, přičemž se zreguluje také činnost mazových žláz. Ovšem pozor, to nejsou jediné zázraky, kterých se dočkáte. Mrazivá kúra je totiž úspěšná i při zmenšování pórů, zatímco odstraňuje odumřelé a nepotřebné buňky.

Jedlá soda je k nezaplacení

Sáček s hydrogenuhličitanem sodným dnes patří k jakési základní domácí výbavě, protože se využívá při vaření, pečení i klidu. Můžete ho ale nechat vyřešit i váš kosmetický problém! Stačí smíchat polévkovou lžíci jedlé sody s vlažnou vodou, aby vznikla konzistence pasty. Tu si aplikujte na tvář a vyčkejte 20 minut, poté smyjte veškeré pozůstatky.

Káva s kakaem? Také možnost

Nejen v únavové krizi dělá káva dobré skutky, to se musí nechat. Jako maska vyčistí a „stáhne“ póry, zpomalí tvorbu vrásek a podpoří regeneraci. To vše díky obsaženým antioxidantům, kofeinu, draslíku, hořčíku, železu a kyselině linolové. Tak na nic nečekejte a promíchejte její dvě menší lžičky se stejným množstvím kakaa. Pro maximální efekt můžete přidat ještě trochu bílého jogurtu. Ideální doba působení této směsi je půl hodiny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat